זה נשמע טוב

"הפילו עליי תיק מול 600 איש": שר שלום מהצרי פותח הכל


שר שלום מהצרי, מתגליות המוזיקה החרדית, בראיון חשוף בתוכנית "זה נשמע טוב" עם יצחק אייזיקוביץ' • הוא חושף את הדרך המפרכת מהתלמוד תורה ועד לקדמת הבמה, מדבר בגילוי לב על רגעי המשבר, החלומות הגדולים והאמונה שמובילה אותו • וגם: האם הוא עומד מאחורי השמועות על אלבום בכורה מסקרן

https://youtu.be/DghzzZ9QliY

הסיפור של שר שלום מהצרי התחיל עוד הרבה לפני אור הזרקורים של התעשייה. כבר בגיל 8, בלב ליבו של דינר ענק מול 600 איש, הוא מצא את עצמו סולן בעל כורחו, ומאז הכל היסטוריה. "הפילו עליי תיק", הוא נזכר בחיוך, אך מודה שדווקא שם נפתח אצלו משהו עמוק. מאז ועד היום, כשהוא כבר בן 24, הוא לא עוצר, מוביל תפילות וקריאות בתורה, ומתגלגל בין אירועים לחופות, עד שהגיע לרגע השיא בתוכנית הכוכב הבא של רדיו "קול חי".

לא נפתח לכם? נסו כאן

צילום: יעקב שלמה | עריכה: יהודה חסן | הפקה: בני קוביץ

כשהוא משחזר את התחושות מול השופטים הבכירים בתעשייה, הוא מודה בכנות על הלחץ: "אני אגיד לך את האמת, אתה קצת חושש. אתה לא מגיע עכשיו לשיר עכשיו באירוע כיף, עם קהל וחברים, אתה מגיע פה לשפיטה". ועדיין, בתוך עולם של תחרות ומרדף אחרי תהילה, הוא מקפיד להישאר מחובר לקרקע, כשהוא מתמקד בכיף האישי ובאמונה הבלתי מעורערת.

באותו נושא

לצד ההצלחה המהירה, מהצרי מבהיר שאין כאן קסמים: "הרבה לא יודעים לשמוע, זו עבודה קשה מאחורי זה. גם אני כיום בתור כאילו יחסית חדש בתעשייה הזאת, אתה יודע, לפעמים כאילו גם לעבור בתוכך, כאילו לעבוד קשה בקיצור, כל דבר ודבר".

מהצרי מדגיש כי ההצלחה אינה עניין של מזל אלא עבודה סיזיפית. "התמדה והשקעה. הרבה כאילו מסתכלים על החיים הוורודים של זה, אבל הרבה לא יודעים – זו עבודה קשה מאחורי זה", הוא אומר. גם כשהגיע לגמר הגדול בבנייני האומה, הוא שמר על פרופורציות: "אין לי עוד ציפייה. ברוך השם, מה שהקדוש ברוך הוא רצה שיקרה, זה מה שקרה".

כיום, עם סינגל בכורה מרגש שכתב אלחנן אלחדד, הוא כבר מכוון רחוק: "אני מרגיש את עצמי בפן הים תיכוני-חרדי. כל ביצוע שיהיה לי – להביא בו רגש ולהיכנס לביצוע". בחיפושו אחר הצליל הייחודי, הוא מספר על תהליך בחירת הסינגל שכבש את הרדיו, והגיע אחרי עבודה סיזיפית מול המעבד אלחנן אלחדד: "ידעתי מה אני רוצה, לא מצאתי. וברוך השם, השם שלח לי את אלחנן אלחדד, שגם הוא שלח לי כמה, עד שהוא שלח לי את הסינגל שלי".

כיום, כשהוא מגדיר את סגנונו כ"ים תיכוני חרדי" המשלב את עולם הישיבות עם רגש חסידי עמוק, הוא שולח מסר ברור לדור הצעיר שמחפש לפרוץ: "לא לפספס הזדמנויות, כי לפעמים כל הזדמנות, זה כמו זמר שיש לו מלא שירים, אתה רואה פתאום שיר אחד להעיד. זה רק חכה לים".

מה דעתך על הכתבה, הייתה מעניינת?

100%

0%

הנצפים ביותר
הירשם
קבל הודעה
1 תגובה
ישן ביותר
חדש ביותר הצבעות
Inline Feedbacks
צפה בתגובות
יואל
1 שעה לפני

ראיון מהמם
אמיתי ביותר
ישיבשער מאד

אולי יעניין אותך
מומלץ עבורך
1
0
מה דעתך על הכתבה?x

דיווח על כתבה

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

אנחנו משתמשים בעוגיות (Cookies) כדי לשפר את חוויית הגלישה שלך ולהציע לך תוכן רלוונטי יותר. למידע נוסף ראו את מדיניות הפרטיות שלנו. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמה לשימוש בעוגיות אלו.

Hide picture