שכונת רמת שלמה בירושלים עוברת תקופה מטלטלת: רצף אסונות קשים שפקדו את השכונה, ובראשם הפטירה הטראגית של הבחורים היקרים בני משפחת שפיגל ז"ל, שאביהם הגאון רבי שלמה שפיגל שליט"א הוא מחשובי מרביצי התורה בשכונה, לצד מקרים נוספים של חולים הזקוקים לרחמי שמיים מרובים , הובילו את רבני השכונה לצעד יוצא דופן.
בשבוע שעבר (שלישי), התכנסו רבני השכונה מכל הקהילות, העדות והחוגים, במעונו של הגר"מ שטרנבוך ב'הר נוף', לבקש הדרכה במה יש להתחזק בעת הזו כדי להסיר את חרון האף.
המעמד היה רווי בהתרגשות ויראת כבוד. המרא דאתרא, הגאון רבי מתתיהו דייטש, נשא את המשא המרכזי וציין כי התושבים כולם "מוכנים ומזומנים" לקבל את דברי הגר"מ שטרנבוך. אחריו דיבר בלהב אש הגאון רבי שמחה רבינוביץ, בעל ה'פסקי תשובות', שביטא את הכמיהה של התושבים לשמוע במה להתחזק: אנו עומדים כעת בבחינת 'משה ידבר' ונקבל על עצמנו להתחזק בכל מה שיבקש פוסק הדור. דברים נשא גם רב קהילת שומרי החומות, הגרא"ד ליווי, שהרחיב בעניין המצב.
לאחר ששמע את דברי הרבנים, פתח הגר"מ שטרנבוך בדברות קודש והורה על שלושה עקרונות ברורים לחיזוק מידי בשכונה: שמירת השבת: חיזוק כללי ומקיף בהלכות ובקדושת השבת, ובפרט להישמר לקבל שבת 40 דקות לפני השקיעה כמנהג ירושלים, ולכל הפחות לא לעשות מלאכות בפרהסיא, כגון לנסוע ברכב וכדו' שזה ממש פריצת גדר.
כמו כן, הביע הגר"מ שטרנבוך דרישה חד משמעית להקפדה על הפרדה מלאה ושעות נפרדות לגברים ולנשים במוקדי המכירות השכונתיים (דוגמת 'משנת יוסף' וכדומה), כדי למנוע תערובת. במקביל, חובה על התושבים לדאוג לתחזוקה המעולה ביותר של מקוואות הטהרה בשכונה ולהקפיד על הידורם.
במעמד המרומם השתתפו והשמיעו דברים גדולי הרבנים ומנהיגי הקהילות ברמת שלמה: המרא דאתרא הגאון רבי מתתיהו דייטש, הגאונים רבי שמחה רבינוביץ (משכנות יעקב), רבי אברהם דוד ליווי (שומרי החומות), רבי משה אליהו בלומינג (שבט הלוי), רבי אליהו דיין (שערי דוד), רבי יצחק זונדל שטרן (בית מאור פרושים), רבי שלמה גולדמן (אוהל שלמה), רבי יצחק איזיק כהן (בעלזא), רבי רחמים יזדי (בני תורה הספרדים), רבי ישי יצחק שרגא (מדרש אברהם), רבי שרגא קאלוס (אמרי פי), רבי יעקב כץ (אילת השחר), רבי יהושע שפירא (לומדי תורה) ורבי יוסף מארי (מו"צ בשכונה).
בסיום המעמד בירך הגר"מ שטרנבוך בחמימות את הרבנים ואת עסקני השכונה העושים בצורכי ציבור באמונה, ואיחל כי ישמעו בשכונה רק בשורות טובות, ישועות ונחמות.
צילום שמואל דריי