0%
דריכות שיא

בשעות האחרונות: יירוטים מוצלחים בגבול לבנון

מערכות ההגנה האווירית הופעלו במרחב משגב עם בעקבות זיהוי מטרות חשודות • מיירט שוגר לעבר מטרה שפעלה מעל אזור פעילות כוחות צה"ל בדרום לבנון • תוך זמן קצר: חיל האוויר הפיל מטרה נוספת בטרם חצתה לשטח ישראל

יענקי גולדן
אין תגובות
בשעות האחרונות: יירוטים מוצלחים בגבול לבנון
יירוט כטב"מ. צילום: דו"צ

בוקר של דריכות מבצעית גבוהה בגבול הצפון: כוחות צה"ל ומערך ההגנה האווירית התמודדו בשעה האחרונה עם מספר ניסיונות של ארגון הטרור חיזבאללה להחדיר כלי טיס עוינים לשטח מדינת ישראל.

בתחילה, הופעלו התרעות על חדירת כלי טיס עוין במרחב משגב עם, לאחר שזוהתה מטרה אווירית חשודה שפעלה במרחב שבו פועלים כוחות הקרקע של צה"ל בדרום לבנון. לעבר המטרה שוגר מיירט, ובשלב זה תוצאות היירוט נמצאות בבדיקה של גורמי המקצוע. בצה"ל מדגישים כי המטרה לא חצתה לשטח הארץ וההתרעות הופעלו כאמצעי זהירות על פי מדיניות ההתגוננות המחמירה.

זמן קצר לאחר האירוע הראשון, רשם חיל האוויר הצלחה נוספת כאשר לוחמי ההגנה האווירית זיהו מטרה אווירית חשודה נוספת שעשתה את דרכה לעבר שטח ישראל. המטרה יורטה בהצלחה רבה עוד בטרם הספיקה לחצות את קו הגבול הבינלאומי. בשני האירועים לא דווח על נפגעים או על נזק, והשגרה ביישובי הצפון נשמרת תחת הנחיות פיקוד העורף. הפעילות המהירה של חיל האוויר מנעה ניסיונות איסוף מודיעין או תקיפה באמצעות כטב"מים מתאבדים, שהפכו לאיום מרכזי במערכה הנוכחית.

האירועים הבוקר ממחישים את הניסיונות החוזרים ונשנים של חיזבאללה לאתגר את מערכות ההגנה הישראליות, במיוחד באזורים שבהם מתקיימת פעילות קרקעית עצימה של צה"ל במסגרת מבצע "שאגת הארי".

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture