0%
מירון בירושלים

ההדלקה המרכזית במירון בוטלה – אבל זה מה שיקרה במקומה

הראשון לציון הגרש"מ עמאר יעתיק את ההדלקה המרכזית בראשותו, ממירון לירושלים • הזמרים, בעלי המנגנים ואפילו הכנסת האורחים ממירון, יגיעו גם הם להדלקה • באישון לילה צפוי הראשון לציון להגיע להדלקה מצומצמת במירון, כדי לשמר את המסורת

חיים גפן
אין תגובות
ההדלקה המרכזית במירון בוטלה - אבל זה מה שיקרה במקומה
צילום: באדיבות המצלם

רחוב משה זילברג בשכונת בית וגן נערך הערב להפוך למוקד הדלקה מרכזי בראשות הראשון לציון הגרש"מ עמאר, זאת בצל המצב הביטחוני המורכב שהביא להחלטה הכואבת למנוע את עליית האלפים להר מירון. בצעד המבקש לשמר את שלהבת ההילולא המסורתית הספרדית, אך באחריות ושמירה על שלומם וביטחונם של המשתתפים, החליט הגרש"מ עמאר להעתיק את ההדלקה המרכזית אל הרחבה המעטרת את מוסדות "שמע שלמה" שבנשיאותו.

האווירה המרגשת כאחד צפויה להגיע לשיאה בשעה 8 בערב, כאשר אלפי המונים ינהרו אל המקום. גדולי ישראל ובראשם מרן הראש"ל הגר"ד יוסף, הגאב"ד הגר"ש זעפראני והגה"צ רבי יצחק כהן יפארו את המעמד בנוכחותם, כשהם מוקפים בשירתם המרגשת של גדולי הזמר שמוליק סוכות וחיים ישראל בליווי מקהלה והנשפן הנודע דודי כהן, עם בעל המנגן איציק אייזנשטט ממירון.

כדי להשלים את האווירה המיוחדת של מירון, הוקם במקום מתחם מיוחד של "הכנסת אורחים קרליבך", המציע כיבוד עשיר לכל הבאים. רגעים של שמחה צפויים כאשר ילדי החלאקה, דור העתיד, יעברו במעמד המרכזי לקבל את ברכתו של הראש"ל. במקביל, משטרת ישראל כבר משלימה את היערכותה לחסימת הרחובות הסמוכים, וקוראת לציבור להתעדכן בהסדרי התנועה הצפויים.

אך למרות השינוי במיקום, שרשרת הדורות לא תישבר. יצויין כי לאחר בקשת מארגני ההילולא במירון ועל מנת להמשיך את המסורת רבת השנים יגיע מרן הראש"ל לפנות בוקר להר מירון ויערוך הדלקה בהשתתפות מספר מצומצם מתלמידיו.

הכתבה עניינה אותך?

84%
16%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture