0%
מפגש מרגש

הרצוג ליהודי פנמה: חזקו את הזהות היהודית

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל נחתו בפנמה והתקבלו בחמימות על ידי מאות תלמידי בתי הספר היהודיים • הנשיא שוחח עם התלמידים על המצב הביטחוני בארץ ועל חוסנה של יהדות התפוצות בצל האתגרים • במפגש עם ראשי הקהילה נדונו דרכים להידוק הקשר בין ישראל לפנמה

דודי סגל
תגובה אחת
הרצוג ליהודי פנמה: חזקו את הזהות היהודית
יצחק הרצוג. צילום: מעיין טואף/לע"מ

התרגשות שיא בקהילה היהודית בפנמה: נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל פתחו אתמול (רביעי) את ביקורם הרשמי במדינה במפגש עוצמתי עם מאות תלמידים וחברי הקהילה המקומית.

האירוע המרכזי נפתח בשירת "הבאנו שלום עליכם" מצד מאות תלמידי בתי הספר היהודיים, שקיבלו את פני הזוג הנשיאותי בדגלי ישראל ובתשואות.

במהלך המפגש, קיימו הנשיא ורעייתו שיח פתוח עם בני הנוער על תפקידם הציבורי בירושלים ועל המציאות הביטחונית המורכבת בישראל. הנשיא הרצוג הדגיש בפני התלמידים את חשיבות הקשר בין ישראל ליהדות התפוצות, במיוחד בתקופה זו, ושיבח את הקהילה בפנמה על עמידתה האיתנה לצד המדינה.

בהמשך היום, נועדו הנשיא ורעייתו עם צמרת ההנהגה היהודית במדינה, בהם נשיא המועצה המרכזית מקס ג'ו הררי ונשיא הקונגרס היהודי אלן פרליס, יחד עם שגריר ישראל בפנמה, מתניה כהן. המפגש עסק בחיזוק שיתופי הפעולה ובערבות ההדדית בין המדינות. ראשי הקהילה הודו לנשיא על הגעתו וציינו כי הביקור מהווה זריקת עידוד משמעותית ליהדות פנמה, הנחשבת לאחת הקהילות הציוניות והחמות ביותר בדרום אמריקה.

הכתבה עניינה אותך?

43%
57%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture