בזמן שגזרת הצפון בוערת והפרות הפסקת האש מצד חיזבאללה הופכות לשגרה מדאיגה, נראה כי הערוץ המדיני מסרב להיסגר. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה היום (חמישי) כי גורם אמריקאי אישר על קיום סבב נוסף של שיחות בין ישראל ללבנון בסוף השבוע הבא, מהלך שנתפס כניסיון קריטי לייצב את המערכת למרות האזהרה הצה"לית לירי מוגבר של הארגון בשעות הקרובות. לפי הדיווח, הפגישות יתקיימו בשבוע הבא בימי חמישי ושישי, כאשר את הצד הישראלי ייצג שגריר ישראל בארה"ב יחיאל לייטר, בעוד שבראש המשלחת הלבנונית יעמוד סימון כרם, שגריר לבנון בארה"ב לשעבר וכיום חבר בוועדה המפקחת על הפסקת האש.
זו תהיה הפעם השלישית שבה נציגי ישראל ולבנון נפגשים למשא ומתן ישיר מאז תחילת המגעים הרשמיים בחודש שעבר, צעד המעיד על עומק המעורבות האמריקאית בניסיון להסדיר את הגבול. הציפיות מהסבב הנוכחי גבוהות, במיוחד לאור דבריו של הנציג הישראלי יחיאל לייטר בתום הפגישה הראשונה, אז הצהיר באופן נחרץ: "אנחנו והלבנונים באותו צד – שצריך למגר את הרשע של חיזבאללה. אנחנו מאוחדים בצורך הזה". ההתבטאות הזו משקפת את הניסיון הישראלי ליצור חזית משותפת מול ארגון הטרור, גם אם בשטח המציאות נראית רחוקה מלהיות רגועה.
במקביל למאמצים בחדרי הדיונים, תושבי הצפון ממשיכים לשלם את מחיר המתיחות הביטחונית. במועצה המקומית כפר ורדים פנו לתושבים בצהריים והבהירו כי "בהמשך להערכת המצב ולאור התקיפה שבוצעה אמש בביירות ובסבירות לתגובה מצד חזבאללה, עודכנו כעת מפיקודי צפון ועורף כי ההנחיות לציבור נותרות ללא שינוי אך יחד עם זאת, בוטלו כלל ההחרגות שניתנו לקיום אירועים בשטח פתוח". ההנחיות החדשות פגעו ישירות בשגרת החיים ובמסורת החג, כאשר במועצה הוסיפו כי "לאור זאת ובצער גדול לילדנו אנו נאלצים לבטל את מדורות ל״ג בעומר. פעילויות החוגים בתוך מבנה בתוקף", עדות כואבת לכך שהדרך להסדרה מלאה עדיין רצופה במכשולים ביטחוניים.