משטרת ישראל אישרה כי נפתחה בדיקה באגף חקירות ומודיעין בעקבות שורה של תלונות שהוגשו נגד ערוץ 14, המתמקדות בהתבטאויות ששודרו בערוץ נגד בית המשפט העליון והיועצת המשפטית לממשלה. ההחלטה לפתוח בבדיקה משטרתית נגד כלי תקשורת בעיצומה של תקופת בחירות הציתה גל תגובות חריף מצד שרים וחברי כנסת מהמחנה הלאומי, המאשימים את מערכת אכיפת החוק בניסיון השתקה פוליטי וברדיפה של קולות שאינם מיישרים קו עם הממסד המשפטי.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' פרסם הצהרה חריפה במיוחד: "שוב ושוב המציאות מוכיחה כי המחנה שקורא לעצמו 'דמוקרטי' הוא מחנה אלים של סתימת פיות. הסטנדרט הכפול במסגרתו עלילות דם כלפי לוחמינו עוברות בשקט ואילו על אמירות חמורות הרבה פחות נפתחות חקירה פלילית היא עדות נוספת לאובדן העשתונות הערכי של מערכת אכיפת החוק. זהו רק פרומו למה שמחכה לנו אם חלילה השמאל יעלה לשלטון – סגירת כלי תקשורת וסתימת פיות אלימה, רתימת מערכות אכיפת החוק לדיכוי סלקטיבי והדרה שיטתית של הימין במסווה של 'דמוקרטיה', עריפת ראשים והדחות וקיבוע הדיקטטורה של מאפיית שלטון החוק לעשרות שנים קדימה – אסור לתת לזה לקרות".
שר התקשורת שלמה קרעי תקף: "אלו שזועקים דמוקרטיה הם הפאשיסטים הכי מסוכנים. הקפלניסטים ושליחיהם בשלטון הדיפ-סטייט. זה רק הקדימון למה שיעשו אם חלילה יהיו בשלטון ר״ל. נפרק לכם את מגדלי השן בעז״ה לבנה אחר לבנה. תקשורת, משפט, אכיפה בררנית, תרבות, אקדמיה. רק התחלנו. העם הוא הריבון והוא ימשיך לצפות בערוץ 14, על אפכם ועל חמתכם!".
שר הכלכלה והתעשייה ניר ברקת הצטרף לביקורת וציין כי "ערוץ 14 הוא התיקון ההיסטורי והפה של מיליונים שסתמו להם את הפה במשך עשרות שנים. הניסיון להלך אימים במטרה להשתיק הוא סתימת פיות מסוכנת ורמיסת חופש הביטוי. מי שחושב שיחזיר אותנו לעידן של קול אחד בתקשורת טועה טעות מרה. לא ישתיקו את המחנה הלאומי".
ח"כ ניסים ואטורי הגיב בחריפות להודעת המשטרה ומסר: "ברור לי כי מאחורי הדברים עומדת היועמ"שית המפוטרת". ואטורי הוסיף והזהיר מפני פגיעה בדמוקרטיה: "אנחנו הופכים לדיקטטורה על מלא בשליטת מערכת המשפט, ניסיון החיסול של ערוץ 14 על ידי מנהיגי החונטה לא יעבור. החונטה תשלם מחיר כבד מאוד על נסיון ההפיכה הזה – כולם יעמדו לדין".
סגן השר אלמוג כהן תקף ישירות את היועצת המשפטית לממשלה וטען כי "עו"ד גלי בהרב מיארה נעזרת בשיטות פעולה שמזכירות משטרים אפלים וחשוכים, בהם ארגוני דיכוי שלטו באמצעים חודרניים ופולשניים, בעוד מאותם אולפני הבית, אותם אולפנים שסיכנו את טייסינו ואת לוחמי כוח 100 בעלילת דם- טרם נחקרו. על מפכ"ל המשטרה להורות במיידית על ביטול החקירה- שכן כל זמן שערוץ 12 טרם נחקר אמון הציבור במשטרה ומניעיה- בספק רב".
ברוח דומה התבטא ח"כ צבי סוכות שטען כי "אלו פרקטיקות של משטרים אפלים, הבדיקה נגד ערוץ 14 היא עוד ניסיון שקוף להלך אימים ולסתום פיות למחנה הלאומי דווקא בתקופת בחירות. בזמן שערוצים אחרים מפיצים עלילות חמורות נגד לוחמי צה"ל וציבור המתיישבים בלי שאיש טורח לפתוח בבדיקה, פתאום מערכת הדיפ-סטייט מתעוררת כשמדובר בערוץ שלא מיישר קו עם ההגמוניה האליטסטית. הציבור כבר מבין היטב את האכיפה הבררנית והפוליטית הזו ומצביע בשלט נגד ההתנהלות השרלטנית".
ח"כ טלי גוטליב הצביעה על מה שהיא מכנה כניעה של המשטרה לדרג המשפטי: "למדור ההסתות במשטרה שביקש לנטר פרסומים מסיתים ברשת הוציא בגץ צו על תנאי. אבל חופש ביטוי לערוץ עם תכנים ימניים ומורשת יהודית? עד כאן. העובדה שנפתחה 'בדיקה' המשמעות היא שברור למשטרה שאין בסיס לחקירה פלילית אבל היא נכנעת לדרישת מיארה".
יו"ר מפלגת נעם אבי מעוז הוסיף כי "אכיפה בררנית היא רשע. כשפותחים בבדיקה נגד ערוץ 14 בגלל ביקורת לגיטימית על בג"ץ והיועמ"שית, אבל שותקים מול עלילות דם נגד לוחמי צה"ל בערוץ 12 זו רדיפה פוליטית. מערכת אכיפת החוק הפכה מזמן לכלי פוליטי בידי הדיפ-סטייט. הגיע הזמן לנקות את המערכת מהשחיתות שהשתלטה עליה".
גם ח"כ שמחה רוטמן תקף את המהלך וקשר אותו לצורך ברפורמה: "שוב ושוב מתגלה שגלי בהרב מיארה ועושי דברה באגף החקירות והמודיעין של משטרת ישראל אינם שומרי הסף של הדמוקרטיה כפי שהם מתיימרים להיות. רק במשטרים אפלים המשטרה חוקרת כלי תקשורת על התבטאויות נגד השלטון. זו דוגמא נוספת לכך שהכח האדיר שמרוכז בידיה של היועצת המשפטית לממשלה, משחית אותה ואת כל המערכות שהיא נוגעת בהן. רק חוק פיצול היועמ"שית שהגשתי ושאני מקדם בוועדה שבראשותי יפתור את הבעיה משורשה".
ח"כ משה סעדה הצטרף לביקורת על האכיפה הסלקטיבית: "המשטרה לא חוקרת הסתה כלפי ראש הממשלה ולא חוקרת הסתה של חברי כנסת ערבים, אך ממהרת לפתוח בחקירה נגד ערוץ תקשורת בשל ביקורת לגיטימית נגד גלי בהרב מיארה ובית המשפט. ככה נראית דיקטטורה משפטית שמנסה לסתום פיות לימין. לשמחתנו הקריסה של הדיקטטורה כבר החלה וסופה קרוב, וכל מי שהיה שותף לה ישלם את המחיר".
ח"כ אביחי בוארון קרא למפכ"ל להתערב: "פתיחת בדיקה נגד ערוץ 14 ערב בחירות היא סתימת פיות מהסוג השמור למשטרים בולשביקים. נשמת אפה של הדמוקרטיה היא חופש הביטוי. לא ייתכן שחופש ביטוי יהיה שמור רק לצד השמאלי של המפה הפוליטית. הניסיון המסוכן להרתיע כלי תקשורת בישראל לא יצלח. אנחנו נמשיך לשאת דברנו ברמה גם כשהביקורת לא ערבה לאוזנו של השמאל. לא נרתע. אני קורא למפכ"ל המשטרה לחזור בו מההחלטה האומללה הזו שמסכנת את הדמוקרטיה במדינת ישראל".
ח"כ אריאל קלנר השווה את המצב לאירועים היסטוריים: "עצם ליברלית אחת בגוף אין להם! שנתיים וחצי שערוצי צפון קוריאה מאשימים את הממשלה והימין בהפקרה מכוונת של החטופים, מכנים כ'אוכלי מוות' את הציונות הדתית ומסיתים ללא מעצורים נגד כל מי שחושב אחרת מהם – עכשיו נפתחת חקירה נגד ערוץ 14. אחרי ההתפרקות מכל ערך ציוני ולאומי, הדבר היחיד שנשאר משותף לשמאל של היום ולשמאל של אז, זה חדוות הסזון". חברת הכנסת קטי שטרית הוסיפה: "הניסיון להטיל מורא על ערוץ 14 חותר ברגל גסה תחת יסודות חופש הביטוי, ורומס כל ערך דמוקרטי בסיסי. נגמרו הימים בהם קומץ של בעלי כוח, קבעו עבור הציבור בישראל מה לחשוב ובאילו עמדות להחזיק. את קול האמת – אין אדם שיוכל להשתיק".