בצל הטלטלה הפוליטית שפקדת את מפלגתו ונטישתם של מספר חברי כנסת החוששים לעתידם הפוליטי, בהם חילי טרופר ואיתן גינזבורג שהיו מקורבים אליו מאוד, התייצב היום יו"ר כחול לבן בני גנץ בפתח ישיבת הסיעה בכנסת, תוך שבכחול לבן פועלים למלא את השולחן ולייצר מראית עין של שגרה, בין היתר באמצעות חברי כנסת לשעבר שהוזמנו לישיבה.
גנץ פתח את דבריו בהתייחסות ביטחונית נחרצת למתיחות מול טהראן ואמר: "אנחנו נמצאים בימים מורכבים ביטחונית. האיראנים מנסים למשוך זמן כדי להתחמש ולייצב את השלטון – ולנו אסור לתת להם. ההישגים הצבאיים המרשימים חייבים להוביל להסדר שינטרל את פרויקט הגרעין מיידית – בלי משחקי זמן. זו העת להגביר את הלחץ ולתקוף גם מתקנים אזרחיים – ולא לתת למשטר האיראני זמן להתארגן. אני קורא לראש הממשלה ושר הביטחון: אל תתנו להישג הצבאי ההיסטורי להפוך להחמצה היסטורית. יש לכם גיבוי מלא לפעול".
בהמשך דבריו עבר גנץ למתקפה פוליטית חריפה, שנתפסה כביקורת ישירה על שותפיו לשעבר ועל המגמות בסקרים האחרונים. "החיים הציבוריים הם מקום לאנשים חזקים, שמתמידים, שדבקים בדרך, נאמנים לבית ולא כאלה שמתנהלים רק לפי הריאליטי של הסקרים", הצהיר גנץ בנחרצות. הוא הוסיף ותקף את בנט ברקע הקמפיין החדש שלו המכוון לאנשי ליכוד לשעבר: "יש המון מצביעים, חלקם גם הצביעו בעבר ליכוד – שמתלבטים, שמסתכלים על מה שקורה פה ורוצים לראות אחרי הבחירות ממשלה רחבה וציונית שתתקן – ולא ממשלה צרה שמפחידה אותם ובצדק. מי שחושב שישים שלט שקורא לליכודניקים להצביע לו ויפסול את הליכוד – פוגע בסיכוי להחליף את הממשלה הרעה בתולדות ישראל. מי שמדבר על ברית המשרתים – ומספר שיעביר אותה בממשלה מיעוט שנשענת על המפלגות הערביות לא דובר אמת. מי שמתחרים על הנהגת הגוש ולא על איזו ממשלה תקום פה – לא מציעים אלטרנטיבה".
בסיום דבריו תקף גנץ את הקואליציה הנוכחית וסימן את המאבק הצפוי במושב הכנסת הקרוב. "אנחנו נמצאים בפתח הכנס האחרון בהחלט של כנסת שכשלה בלתת גב למשרתים ולביטחון, שפגעה בדמוקרטיה ופילגה את החברה, שלא נתנה מענה לתושבי הפריפריה ולצעירים שלנו ולמבוגרים שבנינו. זו הקואליציה הקיצונית והמזיקה ביותר בתולדות ישראל. הפתרון הוא לא להקים קואליציה קיצונית אחרת – אלא להחזיר את השפיות לבית הזה.
הבחירות המתקרבות הן קודם כל על השאלה האם הממשלה הבאה תטפל בילדים של כולנו או תקרוס במתקפה הראשונה על הדאחייה. האם היא תחזיר את הבית הזה לתפקוד – או שנמשיך לתת לבן גבירים לטרלל אותנו. האם נעשה בבית הזה רפורמות גדולות שיבנו את העתיד שלנו או נתעסק במשברים קואליציוניים על תקנות יהודה ושומרון. אני מבטיח לכם דבר אחד: חבריי ואני נעבוד קשה ונעשה כל מה שאפשר כדי להמשיך ולשרת, ולוודא שהכנסת הבאה תשרת את הילדים שלנו ותשים סוף לקיצוניות ששולטת בחיינו. ואף אחד לא יסיט אותנו מהמטרה".