נתונים חדשים שמתפרסמים הבוקר חושפים כי למרות הדיווחים על הפסקת אש, צה"ל מנהל מערכה עצימה וממוקדת נגד תשתיות חיזבאללה בדרום לבנון. מתחילת יישום ההבנות, חיל האוויר וכוחות הפיקוד תקפו למעלה מ-1,100 מטרות איכות של ארגון הטרור, במטרה למנוע ממנו להתבסס מחדש במרחב הסמוך לגבול.
היקף החיסולים מעיד על מודיעין מדויק ועל יד חופשית שניתנה לכוחות בשטח: למעלה מ-350 מחבלים חוסלו בפרק זמן זה, רובם בעת שניסו להתקרב למרחב האסור או להפעיל תשתיות טרור. בין המטרות שהושמדו: עשרות משגרים שהיו טעונים ומוכנים לשיגור לעבר יישובי הצפון, מחסני אמצעי לחימה שהוסתרו בלב כפרים, ומבנים צבאיים ששימשו את פעילי הארגון.
בצה"ל מדגישים כי הפעילות מתבצעת בהתאם להנחיות הדרג המדיני וכי הכוחות פרוסים בשטח במלוא העוצמה כדי להבטיח שהבנות הפסקת האש לא יהפכו להזדמנות של חיזבאללה להשתקם. "כל איום מיידי שיזוהה – יושמד", מסרו גורמים צבאיים, "המסר לחיזבאללה הוא חד וברור: המשוואה השתנתה".