סערה מדינית חדשה מציתה את מסדרונות הממשל בוושינגטון ומהדהדת עד למזרח התיכון, לאחר שהנשיא דונלד טראמפ שיגר השבוע האשמות חריפות ויוצאות דופן כלפי הכורדים הפועלים באזור איראן. במהלך מסיבת עיתונאים שערך בבית הלבן, טען הנשיא כי הכורדים מעלו בתפקידם ומנעו העברת אמצעי לחימה למפגינים איראנים, צעד שנועד להוביל להפלת המשטר בטהראן. טראמפ לא חסך בשבט לשונו וציין כי הנשק, שמקורו בארצות הברית, נותר בידי הכורדים במקום להגיע ליעדו המקורי בקרב כוחות האופוזיציה המקומיים.
עוד הצהיר הנשיא כי "חשבנו שהכורדים יעבירו נשקים למפגינים אבל הם אכזבו אותנו. הכורדים לוקחים, לוקחים ולוקחים". טראמפ הוסיף בביקורתיות כי הלוחמים הכורדים מפגינים נחישות רק "כשמשלמים להם", והרחיב על אכזבתו מהתנהלותם בשטח: "אמרתי שזה לא עומד לעבוד. לא הסכמתי עם מה שהם עשו, אמרתי שהם לא יגיעו לשם, וצדקתי. במקרה הזה חבל. שלחנו נשק ותחמושת, והם היו אמורים להעביר אותם אבל הם שמרו אותם לעצמם". דברים אלו חושפים את עומק הקרע בין הבית הלבן לבין מי שנחשבו עד כה לבעלי ברית אסטרטגיים במאבק נגד איראן.
מנגד, בצד הכורדי מסרבים לעבור על ההאשמות בשתיקה. בשיחה שפורסמה ב-N12, דחה בכיר כורדי את טענות הנשיא בשאט נפש, כשהוא מכנה אותן "לא הוגנות" ו"לא הגיוניות". לדבריו, הרעיון להחדיר נשק למפגינים דרך הכורדים היה מלכתחילה חסר אחיזה במציאות. "הרעיון של טראמפ לשלוח נשק למפגינים הוא עמום מאוד. הוא לא הגיוני", הבהיר הבכיר, והוסיף בכאב: "אתה מאשים אומה שלמה, זו האשמה מאוד חריפה". לטענתו, מדובר בתוצאה של הסתה מצד גורמים זרים, כשהוא רומז כי "ההאשמות של טראמפ מאוד לא הוגנות", וכי טורקיה פעלה מאחורי הקלעים כדי להשפיע על וושינגטון נגד עמו.
החשיפה המטלטלת ביותר מצד הגורם הכורדי נוגעת דווקא לאחריותו של הנשיא עצמו למצב. בעוד טראמפ מאשים את הכורדים באוזלת יד, הבכיר טוען כי הנשיא היה זה שסיכל תוכנית מבצעית נרחבת לפלישה לאיראן ממעוזים בעיראק, שאמורה הייתה להתבצע בסיוע ישראלי ואמריקני ולערער את יציבות המשטר. "הוא הטיל וטו ובלם את הפעולה", חשף הגורם. למרות בלימת המבצע, הוא הבהיר כי הכוחות בכורדיסטן האיראנית "עדיין מוכנים לעימות" וממשיכים במאבקם ארוך השנים. "אנחנו האופוזיציה המאורגנת והאמינה היחידה באיראן. אנחנו היחידים שיכולים לזרז שינוי, אף אחד לא מאורגן כמונו", סיכם, תוך שהוא מביע ספק לגבי שיתוף פעולה עתידי עם ארה"ב: "אתה באמת חושב שהכורדים יסמכו על תוכנית של מישהו אחר עכשיו? נעשה את מה שטוב לכורדים".