מערכת הביטחון והמערכת הפוליטית כמרקחה בעקבות החלטה דרמטית של הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, לשלוח לוחם מחטיבת הנח"ל ל-30 ימי מחבוש רק בשל ענידת פאץ' "משיח" על מדיו. האירוע התרחש במהלך סיור מבצעי של הרמטכ"ל ביישוב שא-נור שבשומרון, שם הבחין בלוחם בעמדת שמירה כשהוא עונד את הסמל המדובר.
זמיר הורה לשפוט את הלוחם לאלתר, ובנוסף הוטלו סנקציות על שרשרת הפיקוד: מפקד המחלקה נשפט ל-14 ימי מאסר על תנאי, מפקד הפלוגה קיבל נזיפה ומפקד הגדוד זכה להערה פיקודית. בצה"ל מבהירים כי הענישה היא חלק ממאבק ב"חוסר משמעת מבצעית" וטוענים כי הלוחמים תודרכו מראש לקראת הביקור אך לא עמדו בנהלים.
התגובות הפוליטיות לא איחרו לבוא ועוררו סערה רבתי. השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, תקף בחריפות את ההחלטה: ״בזמן שלוחמינו הגיבורים והקדושים נלחמים בחזית ומוסרים את נפשם למען עם ישראל, הרמטכ״ל עושה צעד מיותר ושולח למחבוש לוחם מוסר נפש שענד על בגדו פאצ׳ משיח. הענישה הזאת מיותרת ופוגעת ברוח הלחימה. גם אם הרמטכ״ל סבור שלא ראוי לשים פאצ׳, אין שום סיבה לעונש כה חמור וחסר פרופורציות״.
דברים דומים השמיעה חברת הכנסת טלי גוטליב שאמרה: "אם בגלל פאצ׳ משיח על המדים שולח רמטכל לוחם ל-30 ימים לכלא, אז על עיוות החשיבה החמור הזה של הרמטכ״ל הייתי שולחת אותו הביתה! סהכ פרופורציונאלי! אוי לבושה ולחרפה. מי יתן ונזכה בביאת משיח צידקנו במהרה בימינו אמן."
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, בועז ביסמוט, חשף קטע עיתונות בו התחייב בעבר הרמטכ"ל זמיר כי לא יתלוש פאצ'ים מחיילים, ותהה על שינוי המדיניות: "ההחלטה להעניש לוחם שענד פאץ' 'משיח' היא חמורה ושערורייתית. רק לפני שנה הרמטכ"ל זמיר התבטא אחרת לגמרי. על הרמטכ"ל להשיב מה השתנה מאז, והאם מופעלים על הפיקוד העליון של צה"ל לחצים תקשורתיים ופוליטיים שהוא אינו מצליח לעמוד בהם. צה"ל חייב לשמור על משמעת, אך גם על הוגנות. שחררו את הלוחם עכשיו!"
במקביל, הורי לוחמים בחטיבת הנח"ל שיגרו מכתב חריף לרמטכ"ל ולמח"ט, אל"מ אריק מויאל, בו כתבו: "אנו, הורי לוחמים בחטיבת הנח"ל, פונים אליכם היום בתחושת זעזוע, תדהמה ועלבון עמוק. בעוד בנינו מחרפים את נפשם ביהודה ושומרון, בלבנון ובעזה, פועלים לילות כימים להגנת המולדת וחשופים לסכנות חיים, נדהמנו לשמוע על החלטת הרמטכ"ל לשלוח לוחם המוצב בשא-נור ל-30 ימי מחבוש, ולהעניש את שרשרת הפיקוד רק בגלל פאץ' הנושא את המילה 'משיח'. העובדות זועקות לשמיים: מדובר בלוחם שזה עתה יצא משני סבבי לחימה עצימים בלבנון. לוחם שכלל אינו חובש כיפה, אך בחר לענוד פאץ' שמבטא עמדה רווחת של תקווה ואמונה בקרב עם ישראל וחייליו. הלוחם היה בעיצומה של משימת שמירה בעמדה כשהרמטכ"ל עלה אליו, ובמקום לקבל הערכה על שירותו, הוא מצא את עצמו נשלח לחודש שלם מאחורי סורג ובריח והדחה מלחימה. ככה לא מתייחסים לגיבורים".
ההורים הוסיפו במכתבם כי "האמונה בביאת המשיח היא אבן יסוד בהיסטוריה ובתרבות היהודית. היא ליוותה את עמנו בגלות, בפרעות ובתקומה. לראות ברמטכ"ל צבא ההגנה לישראל מי שבוחר להשליך לוחם לכלא על ביטוי של אמונה יהודית בסיסית – זוהי יריקה בפרצופם של אלפי לוחמים, דתיים וחילונים כאחד, ששואבים את עוז רוחם מהמסורת ומהאמונה. צבא היהודים אינו יכול ואינו צריך להילחם באמונתו. בזמן שצה"ל נדרש לאחדות שורות, הבחירה לעסוק ב'משטרת פאצ'ים' ולהשית ענישה חסרת פרופורציה היא מהלך שמייצר תסיסה ופגיעה אנושה במוטיבציה. תמוה בעינינו כיצד בשעה שהרמטכ"ל מצולם בחזית לצד דמויות שהובילו קריאות לסרבנות, הוא בוחר להפגין יד קשה דווקא כלפי לוחם שביקש להתחבר למסורת עמו".
את מכתבם חתמו בדרישה נחרצת: "אנו דורשים לבטל לאלתר את עונש המחבוש של הלוחם ואת העונשים שהוטלו על המפקדים. יש לחדול מהרדיפה אחר סמלים יהודיים שמעניקים כוח ותקווה ללוחמים בשטח".