דריכות שיא נרשמת בזירה הבינלאומית בעקבות שיחה טלפונית שקיימו היום (ראשון) ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. לפי הדיווחים, השיחה בין השניים נמשכה למעלה מחצי שעה, ובמהלכה נדונו בין היתר האפשרות לחידוש הלחימה מול איראן וכן ביקורו של טראמפ בסין.
על פי ההערכות המתגברות, קיימת בשעות האחרונות הצטברות של אינדיקציות המעידות על אפשרות לתקיפה אמריקנית באיראן בזמן הקרוב, כאשר גורמים שונים מצביעים על פעילות חריגה בצד האמריקני שמעוררת סימני שאלה רבים.
בין היתר דווח כי הנשיא טראמפ ביטל את כלל ההופעות הציבוריות שתוכננו להיום, ובמקביל הוא מכנס דיון דחוף בנושא איראן. בנוסף, כתבי הבית הלבן הוזמנו לאגף שאינו ידוע מראש במבנה – צעד שמגביר עוד יותר את הספקולציות סביב ההתפתחויות.
כזכור, מוקדם יותר היום התייחס נתניהו לנושא במהלך דבריו בישיבה במוזיאון הכנסת ב"בית פרומין", ואמר: "עינינו פקוחה גם לגבי איראן. אני אשוחח היום, כפי שאני עושה מדי כמה ימים, עם ידידנו הנשיא טראמפ. אשמע בוודאי רשמים מנסיעתו לסין, אולי גם דברים אחרים. בוודאי שיש הרבה אפשרויות, אנחנו ערוכים לכל תרחיש".
ברקע ההתפתחויות, גוברות ההערכות כי וושינגטון וירושלים מצויות בשלב רגיש במיוחד מול איראן, כאשר בכירים מעריכים כי השאלה המרכזית כעת אינה האם תתרחש פעולה נוספת, אלא מתי.