בית משפט השלום בירושלים פסק במסגרת הסכם פשרה כי ערבי אשר תקף בגז פלפל שני בחורים חרדים לפני כשנתיים בירושלים יפצה אותם ב 16,000 ₪. לאחר התקיפה נעצר הערבי ונידון לשבעה חודשי מאסר ותשלום פיצויים בסך 3,000 ₪ לנפגעי העבירה. לאחר הרשעתו הגיש נגדו עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו תביעה אזרחית בסך 160,000 ₪.
בכתב האישום שהוגש נגד הערבי מתוארת התקיפה החמורה: "התובעים לבושים לבוש חרדי צעדו ברחוב נהגי הפרדות. באותה עת הנתבע ושלושה מחבריו הלכו גם הם. בהמשך לכך, אחד מחברי הקבוצה שאל את התובעים "מה השעה?". התובעים נעצרו במטרה לענות לשאלה,כאשר לפתע שלף הנתבע תרסיס פלפל וריסס לעבר פניהם של התובעים והכל ממניע גזעני. כתוצאה ממעשיו של הנתבע נגרם לתובעים כאב אודם וצריבה בעיניים. במעשיו המתוארים לעיל ,תקף הנתבע את התובעים ממניע גזעני ועוינות כלפי הציבור מחמת דת".
עו"ד בלייכר ברך על החלטת בית המשפט ואמר: "הסכמי הפשרה אומנם לא ממצים את הרף הגבוה הראוי שיפסק אך לרוב מבטיחים שהכסף ישולם בפועל. פיצוי של המותקפים הינו עשיית צדק ובנוסף מביא להרתעה של ממש. יותר ויותר פורעים פוטנציאלים מבינים שיש מחיר למעשי תקיפה אנטישמים".