התרגשות עצומה לקראת השבת הקרובה: מאות צעירים וצעירות יחוו וישמרו לראשונה בחייהם שבת כהלכתה, במסגרת פעילות נרחבת וייחודית של ארגון "קשר יהודי". השבת כולה תוקדש לרפואתו השלמה והמהירה של מרן הגאון הרב דב קוק שליט"א.
הגר"ד, שמלווה את הפעילות מקרוב, אירח ממש לפני שהתמוטט משלחת מיוחדת של פעילי קשר יהודי בחדרו ומסר לידיהם מכתב חיזוק מיוחד שבו קבע בהתרגשות כי מדובר ב"הצלת נפשות ממש", וכי הזכות הגדולה של העיסוק בשמירת השבת תסייע ותשפיע לטובה על כל שאר העניינים.
אל מערך השבת יצטרפו רבנים ומרצים חשובים, ובראשם הגאון הגדול רבי ירון אשכנזי שליט"א, רבה של גדרה, אשר ישהו במקום ויעניקו מענה הלכתי מיידי לכל שאלה שתתעורר לאורך השבת כולה. כמו כן ישאו דברים על מעלת קדושתה הנשגבת של שבת קודשנו.
מנהלת הארגון, הרבנית צילי שניידר תחי', מסרה: "אנו שמחים לקיים את חזונו ורצונו של הרב שליט"א לרפואה שלמה, הצעד הראשון והחשוב ביותר הוא החיבור לשמירת השבת, וזהו הכוח שמרומם את כל שאר העניינים".
"מניסיון העבר שלי" הוסיפה הרבנית שניידר, "לשמירת שבת יש כח מיוחד של הציץ ונפגע, ומי ששמר שבת בדקדוקיה פעם אחת מתקשה מאד להפרד מתחושת הסיפוק המיוחדת הזאת וממשיך לשמור שבת גם בשבתות הבאות".
זכויות שמירת השבת המרוממת יוקדשו גם לעילוי נשמתה הטהורה של פטרונית מיזם השבתות, הגברת לאה רידר ע"ה, אשר נסתלקה לבית עולמה בחודש האחרון לאחר שסבלה ממחלה קשה. המנוחה זכתה בשנתיים האחרונות לעמוד במסירות נפש של ממש לימין מפעל השבת המפואר, ואף נטלה חלק פעיל והגיעה בעצמה לשבתות הייחודיות שנערכו יחד עם ניצולי הטבח בנובה ובני משפחות החטופים במלונות השונים ברחבי הארץ.
כזכור, במהלך מסע הלווייתה הכואב, עמדו הניצולים ובני המשפחות השבורות וניגנו יחד ניגוני שבת מרגשים וקורעי לב לזכרה ולעילוי נשמתה של מי שהפכה עבורם לחלק בלתי נפרד מהמשפחה.
אביו של החטוף מתן אנגרסט בביקור במעונו של הגר"ד שליט"א יחד עם פעילי ארגון קשר יהודי