ישראל שומרת על חופש פעולה מלא בלבנון גם תחת הסכמי הפסקת האש. ניסיון החיסול הממוקד של אחראי מערך הטילים בדיוויזיית האימאם חוסיין בביירות ממשיך לעורר הדים נרחבים במערכת הביטחונית והבינלאומית, כאשר בירושלים מבהירים כי המדיניות ההתקפית תימשך מול כל מטרה איכותית.
גורם מעורה בפרטים התייחס לאירועים בשיחה עם i24NEWS ואמר: "אנחנו חופשיים לפעול בעניין כזה. אף אחד לא חסין". הדברים מגיעים על רקע תהיות בנוגע לתיאום מול הממשל בוושינגטון בנוגע לפעילות צבאית בבירת לבנון.
אותו גורם ישראלי הסביר את הרקע שהוביל לאישור התקיפה מצד ארצות הברית, וציין: "אילו היינו תוקפים על אדמת איראן היינו בבעיה. הפעיל הזה שהיה על הכוונת של ישראל בחר לפעול על אדמת לבנון עבור חיזבאללה ולא בטהרן – ועל כן היה אישור לתקוף".
לדברי הגורם המעורב, פעולה מסוג זה אינה דורשת קבלת אישור אמריקני מראש. בהתייחסו להתנהלותו של יעד החיסול הוסיף והדגיש הגורם כי "אילו היה רוצה להישמר לנפשו תחת הפסקת האש היה נשאר על אדמת איראן".
המדיניות הנוכחית מתכתבת עם דבריו של גורם ביטחוני בכיר שאמר אמש לרשת i24NEWS: "האמריקאים לא אוהבים שסתם מורידים בניינים בביירות אבל אם תהיה מטרה איכותית נתקוף. מנסים לשמר את חופש הפעולה כמה שניתן. וכמובן מבקשים שלא לכרוך את החזית הלבנונית בכל הסכם מול איראן".
בתוך כך, סבב השיחות הביטחוני הרשמי עם לבנון צפוי להיפתח מחר במתקן הפנטגון בארצות הברית, בהשתתפות נציגים מצה"ל ומצבא לבנון. חרף הניסיונות לייצב את ההסדר, בישראל משגרים הערב מסר החלטי ומבהירים כי מבחינת כוחות הביטחון – ממשיכים כרגיל.