אורח מפתיע במהלך שיעורו השבועי של הראשון לציון, הגאון רבי יצחק יוסף, שנמסר בבית המדרש 'היזדים' שבירושלים. אל הבימה עלה הערב כרב המקדים הגאון רבי משה פרזיס, מי שזכה רק השבוע בבחירות לתפקיד רבה הראשי החדש של העיר חולון, אלא שאת מירב תשומת הלב וההפתעה בקרב הקהל הרב משכה דמותו של אורח מיוחד שהתייצב לצידו: הגאון רבי אברהם יוסף, אחיו הגדול של הראשון לציון.
נוכחותו של הרב אברהם יוסף, אשר כיהן בעצמו ברבנות העיר חולון במשך תקופה ארוכה עד לפרישתו הכפויה לפני כעשור בעקבות פסיקת בית המשפט, רגע אחרי שהיה אמור להתמודד לתפקיד הראשון לציון, לא עניין של מה בכך. מדובר במפגן תמיכה פומבי ורב-משמעות ברב הנבחר, בפרט לנוכח העובדה שהרב פרזיס נחשב לתלמידו המובהק של הראשון לציון.
עם סיום דבריו של הגר"א יוסף, אמר הראשון לציון: "יחזק וברוך לאחי הגדול, הרב הגדול מעוז ומגדול, הגאון רבי אברהם יוסף, מרא דאתרא של חולון והסביבה". הראש"ל הפליג בשבחו של אחיו, וסיפר על נאמנותו המוחלטת למורשת הפסיקה של אביהם, מרן הגר"ע יוסף זצ"ל, לאורך עשרות השנים שבהן הרביץ תורה ברבים.
הראש"ל אף שיתף את השומעים בזיכרונות מן העבר ואמר: "היינו יושבים הרבה פעמים יחד ודנים. היינו מתווכחים מה הדעה של מרן. ברגע שהוא משתכנע שזו הדעה של מרן, הוא לא זז מדרכו של מרן. צריך ללמוד ממנו". מיד לאחר מכן עבר להתייחס ישירות למינויו החדש של הרב פרזיס, והציב הגדרה חסרת תקדים ומעניינת לחלוקת התפקידים הרוחנית בעיר: "הוא זכה שהתלמיד שלו המובהק, רבי משה פרזיס, נבחר השבוע להיות הרב הראשי של חולון, בהסכמה ובדחיפה של אחי רבי אברהם".
את המסר המהדהד ביותר השאיר הראשון לציון לסיום, כאשר פנה לרב החדש והבהיר בצורה שאינה משתמעת לשני פנים: "יש רב עיר ויש מרא דאתרא. רב העיר הוא אכן הרב פרזיס שנבחר השבוע, אבל המרא דאתרא הוא אחי הרב אברהם, ועליך להתייעץ בו על כל צעד ושעל".