ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם הצהרה בעקבות ההוראה שנתן לצה"ל לתקוף בדאחייה בביירות. "יחד עם שר הביטחון ישראל כ"ץ, הנחיתי הבוקר את צה"ל לתקוף מטרות טרור בעוצמה בביירות", פתח ראש הממשלה בנימין נתניהו את הצהרתו הדרמטית, ושיגר אולטימטום מהדהד שמשנה לחלוטין את משוואת הפסקת האש השברירית. "לא יהיה מצב שחיזבאללה תוקף את ערינו ואת אזרחינו, ומפקדות הטרור שלו בביירות, בדאחייה, יישארו מחוץ לתחום. החסינות של ביירות נגמרה באופן סופי ומוחלט".
בהמשך דבריו, התייחס נתניהו להתקדמות המערכה הקרקעית והאסטרטגית של לוחמי צה"ל בגבול הצפוני, וחשף נתונים מעודדים על מצבו המבצעי של האויב בשטח. "אנחנו ממשיכים להעמיק את הפעילות ההתקפית שלנו בשטח בדרום לבנון, ומחסלים בזה אחר זה את מעוזי חיזבאללה והתשתיות התת-קרקעיות שלו", הצהיר נתניהו בביטחון.
הוא הוסיף: "חיזבאללה נמצא כעת במנוסה מטורפת מפני נחת זרועם של כוחותינו. אנחנו נחושים לחלוטין להחזיר את הביטחון והשקט המוחלט לתושבי הצפון, בדיוק כפי שעשינו לתושבי הדרום". דבריו של ראש הממשלה זכו לתמיכה רחבה בקבינט והבהירו כי ישראל לא תהסס להחריב את בירת לבנון אם נחילי הרחפנים והטילים מטהרן ומביירות לא ייעצרו לאלתר.