ארגון הטרור חיזבאללה מביע נכונות להגיע להפסקת אש בתנאים שלא הציג בעבר, מה שעשוי להעיד על האפקטיביות של הלחץ הצבאי והפוליטי הכבד המופעל עליו בתקופה האחרונה. הפסקת אש במתווה המוצע תותיר את כוחות צה"ל בתוך שטח דרום לבנון, ותוביל לניתוק מוחלט של הזירה הצפונית מהעימות הרחב מול איראן.
כך דיווח העיתונאי ברק רביד בחדשות 12. על פי הדיווח, המסתמך על גורם לבנוני רשמי, יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי פנה ביום ראשון האחרון לממשל טראמפ והודיע כי הארגון נכון לנצור את האש באופן מיידי. בכיר ישראלי אישר את הפרטים והוסיף כי חיזבאללה הסכים להפסקת אש מלאה מבלי להתנות זאת בנסיגה מיידית של כוחות צה"ל מהשטחים שתפס בדרום המדינה.
הפנייה לוושינגטון התבצעה באמצעות דרגים דיפלומטיים בביירות, במטרה לעקוף את ההצעות המוקדמות שעלו בסוף השבוע האחרון. "יועציו של יו"ר הפרלמנט בר התקשרו ביום ראשון לשגריר ארה"ב בביירות, מישל עיסא, ואמרו לו שחיזבאללה יהיה מוכן להתחייב באופן מלא להפסקת אש כוללת וכי ברי מוכן לערוב לכך", אמר הבכיר הלבנוני.
מהלך זה מגיע לאחר שממשל טראמפ הציע נוסחה להפסקת אש מדורגת וחלקית, שנועדה להביא לרגיעה ראשונית בגבול הצפון תמורת הבטחות ישראליות בנוגע לבירה הלבנונית. בארה"ב טענו כי תגובתו הראשונית של ברי הייתה מתחמקת, אך הגורם הלבנוני דחה טענה זו על הסף.
"ההצעה שלבנון קיבלה הייתה שחיזבאללה יפסיק לתקוף את צפון ישראל ובתמורה ישראל לא תפציץ את ביירות, ואז הפסקת האש תורחב בהדרגה לאזורים נוספים", אמר הבכיר הלבנוני. "תשובתו של ברי הייתה – למה הפסקת אש חלקית? למה לא הפסקת אש מלאה?".
המסר המעודכן שהועבר לשגריר האמריקני כלל דרישה להפסקת אש מוחלטת בכלל הממדים – ביבשה, באוויר ובים – לצד דרישה להפסקת פעולות ההריסה שמבצע צה"ל בכפרים בדרום לבנון. ברי, המנהל קשר רציף עם הנהגת חיזבאללה, טוען כי יש ביכולתו להבטיח את עמידת הארגון בהסכם.
"אנחנו בטוחים שחיזבאללה יעמוד בהפסקת אש מלאה. אנחנו חושבים שזה יהיה יעיל יותר. אנחנו יודעים שהזמן אוזל", אמר הבכיר הלבנוני. למרות ההצהרות הרשמיות מצד ביירות, בירושלים ובצמרת הממשל האמריקני מביעים ספק רב בנוגע ליכולתו של יו"ר הפרלמנט הלבנוני לכפות את התנאים על חיזבאללה ולשמש כערב רשמי להסכם.
מקור שמעורה בדיונים בין ממשל טראמפ לממשלת לבנון אמר כי שר החוץ מרקו רוביו וצוותו הבהירו לגורמים לבנונים שהם אינם חושבים שנתניהו יסכים בשלב זה להפסקת אש מלאה ומיידית. בשלב זה, משרד החוץ האמריקני ולשכת ראש הממשלה בישראל בחרו שלא למסור תגובה רשמית לפרטי הדיווח.