ארגון המדינות המפותחות (ה-OECD) פרסם את דוח התחזיות הגלובלי החצי-שנתי שלו, הכולל פרק מיוחד ומורכב על כלכלת ישראל, המציב אותה בעמדת זינוק יוצאת דופן מול שאר מדינות תבל ביום שאחרי המלחמה.
על פי הנתונים הרשמיים שפורסמו הבוקר, כלכלת ישראל צפויה להציג השנה צמיחה מתונה אך יציבה של 3.3% בתוצר, ו זאת על רקע הלחימה המורכבת מול איראן והזעזועים הגיאו-פוליטיים המרעידים את המזרח התיכון (בפרט לאחר ליל הקרבות והפיצוצים באי קשם ובשמי כווית). אולם, הבשורה האמיתית של הכלכלנים בפריז נוגעת לשנת 2027, שבה צפוי המשק הישראלי לרשום התאוששות פנומנלית וזינוק מטאורי של 5.6% בצמיחה – שיעור חריג וגבוה כמעט פי שניים מקצב הצמיחה החזוי לעולם כולו באותה תקופה. בארגון מציינים כי לפני המבצע הציג המשק נתונים מזהירים בהובלת הסקטור הפרטי (ייצור תעשייתי שהתרחב ב-11% וצניחת האבטלה ל-2.6% בפברואר), ומסבירים כי הלחימה קטעה מגמה זו זמנית בשל מעבר עובדים למילואים וסגירת מוסדות חינוך, אך המנועים המקומיים נותרו חזקים ומבוצרים.
כלכלני הארגון מדגישים כי ההתאוששות המהירה של ישראל תישען במידה רבה על סקטור הבנייה, אשר חזר לפעילות מלאה באמצע חודש מרץ וצפוי להתרחב במהירות, בין היתר כדי לתקן את נזקי הטילים בעורף, וכן על ביקוש כבוש ועצום לדיור. הצריכה הפרטית, שהתכווצה זמנית בגלל ירידה בסנטימנט הצרכנים, צפויה לזנק לשיעור של 6.8% בשנת 2027, בעוד שיצוא השירותים וההייטק יתאושש בקצב איטי יותר בשל התלות בחידוש התעופה הבינלאומית החוזרת בעצלתיים. הארגון מבהיר כי הסיכונים לתחזית הם סימטריים ומשמעותיים; חידוש לחימה בעצימות גבוהה או קריסה גלובלית בשווי חברות הבינה המלאכותית (AI) – נושא שבו המטה הלאומי במשרד ראש הממשלה מנסה לקדם החלטת ממשלה רוחבית – עלולים להחליש את הפעילות, ומנגד, אינטגרציה אזורית והסכמי סחר יביאו לצמיחה חזקה משמעותית.
הנקודה המורכבת בדו"ח נוגעת לצד הפיסקלי ותקציב המדינה. הפעילות הצבאית המבוצרת כרוכה בעלויות תקציביות כבדות המעכבות את הקטנת החוב, והגירעון הממשלתי צפוי להתרחב השנה ל-5.3% תוצר, מעבר ליעד הממשלתי, לפני שיתכנס ל-4.2% ב-2027 הודות לצעדי התכנסות קשים מתקציב 2025 ובהם העלאת המע"מ. כתוצאה מכך, יחס החוב-תוצר של ישראל יזנק השנה ל-71% וירד ל-70% בשנה הבאה, לעומת כ-60% בלבד בשנת 2022. אולם בגזרה המוניטרית, הנתונים מעוררים אופטימיות מרובה: האינפלציה בישראל נותרה יציבה על 1.9% בלבד בחישוב שנתי באפריל 2026, בעיקר בזכות הפקת האנרגיה העצמאית מהגז הטבעי המקומי המבודדת את ישראל מהזעזוע העולמי. בארגון צופים כי מדד המחירים יעמוד על 2.3% השנה וירד ל-2.1% ב-2027, מה שיאפשר לבנק ישראל להוביל מדיניות מקלה ולהוריד את הריבית לרמה של 3.5% במהלך השנה הבאה, בצל העובדה שהשקל מתחזק ברציפות והבורסה המקומית שוברת שיאים היסטוריים.