הבוקר התבצעה מתקפת כטב"מים אגרסיבית, נועזת ורחבת היקף של צבא אוקראינה בלב ליבה של מעצמת רוסיה, כאשר היעד המרכזי שנפגע קשות הוא מסוף נפט אסטרטגי בעיר סנט פטרסבורג, שעות ספורות בלבד לפני שהנשיא ולדימיר פוטין היה אמור להתייצב במקום ולשאת נאום בפורום כלכלי בינלאומי יוקרתי.
על פי דיווחים רשמיים שהותרו לפרסום, מושל סנט פטרסבורג שבר שתיקה והודה כי מספר מטרות ותשתיות רגישות הותקפו במקביל על ידי נחילים של כלי טיס בלתי מאוישים. לדבריו, מערכות ההגנה האווירית של צבא רוסיה נאלצו לנהל קרב יירוטים מטורף ומבוצר בשמיים והצליחו להפיל עשרות כטב"מים אוקראיניים ששוגרו לעבר מחוז לנינגרד, אך מספר פגיעות ישירות גרמו לנזק כבד. לפי תיעודי וידאו מבהילים ומצמררים הזורמים מהאירוע, נראה עשן שחור, סמיך וכבד מיתמר לגובה רב באזור מסוף הנפט הבוער, דבר שגרם לטלטלה עצומה בחדר המצב במוסקבה ובקרב שירותי הביטחון הפדרליים (ה-FSB) המאבטחים את הנשיא פוטין.
נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, שבר שורות ופרסם בצהריים הודעה דרמטית שבה לקח אחריות מלאה וגאה על מתקפת האיכות בעומק רוסיה. זלנסקי חשף כי צבאו לא הסתפק בפגיעה במסוף הדלק, אלא ניהל באותו לילה מבצע חשאי וממוקד שבמסגרתו הותקף בהצלחה גם מתקן צבאי ימי סודי ומבוצר של הצי הרוסי בקרונסטאד. במקביל למתקפת העומק האוקראינית, המלחמה גבתה מחיר דמים כואב בצידה השני של החזית: במחוז דונייצק שבמזרח אוקראינה, המצוי תחת שליטה וכיבוש רוסי, דווח על אירוע קטלני ומחפיר שבו פגע כטב"ם פגיעה ישירה באוטובוס נוסעים אזרחי, וכתוצאה מכך נהרגו במקום מספר בני אדם ונפצעו נוספים.