נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מתייחס לראשונה בגלוי למנהיג העליון החדש של איראן, מוג'תבא ח'אמנאי, ומציב אולטימטום ברור בנוגע לתוכנית הגרעין האיראנית. בריאיון לרשת NBC, טראמפ הבהיר כי הוא מוכן לנהל שיח עם היורש האיראני, אך במקביל איים בפעולה צבאית נחרצת אם איראן לא תשתף פעולה בהוצאת החומרים הגרעיניים משטחה.
"מוג'תבא יותר רציונלי מאביו ופתוח לשיחות איתו. אני אדבר איתו אם הוא ירצה, אבל לא דיברתי איתו ישירות". טראמפ הוסיף פרט מסקרן על מצבו של המנהיג האיראני: "הוא פצוע בצורה רצינית. אני לא רוצה להגיד איפה הוא נמצא אבל יש סבירות גבוהה שאני יודע. אני לא רוצה להגיד אם הוא באיראן או לא".
בנוגע לסוגיית האורניום המועשר, הנשיא הציב דרישה בלתי מתפשרת: "אם תהיה עסקה עכשיו כשאנחנו חברותיים, נעשה את זה יחד. זה יהיה הציוד שלנו. נוציא את זה ונשמיד את זה, בין אם במקום או שנוציא את זה מהאתר. אם לא תהיה עסקה נוציא את זה בצורה צבאית באופן מאוד עוצמתי".
במקביל, המתיחות הדיפלומטית מגיעה לשיא כאשר שר הפנים הפקיסטני, מוחסן נאקבי, נחת בטהרן לביקור חירום. על פי דיווחים בסוכנות הידיעות האיראנית ISNA, נאקבי נושא עמו מכתב מיוחד הממוען למוג'תבא ח'אמנאי, מטעם ראש ממשלת פקיסטן ומפקד הצבא.
בתוך כך, ארצות הברית פועלת להגברת הלחץ הבינלאומי באמצעות טיוטת החלטה שהופצה למדינות החברות במועצת הנגידים של הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית. הטיוטה, שנחשפה בסוכנות הידיעות רויטרס, דורשת מאיראן לספק מידע מדויק על אתרי הגרעין שהופצצו ומאגרי האורניום. על פי המסמך, איראן מחויבת "לספק לסבא"א מידע מדויק בנוגע לרישום ולמעקב אחר חומר גרעיני ולמתקנים גרעיניים הנתונים לפיקוח באיראן", וכן "להעניק לסוכנות ללא דיחוי את כל הגישה הנדרשת לה כדי לאמת מידע זה".