דרמה ביטחונית מסעירה את ביירות: חאלד אל-עאידי, פליט ממוצא פלסטיני-אוקראיני שנעצר על ידי חיזבאללה בחשד למעורבות במזימת ריגול עבור ישראל, הצליח להימלט ממעצרו בעיצומן של תקיפות חיל האוויר בבירת לבנון. מאז הימלטותו אל אזור השגרירויות, עקבותיו נעלמו.
על פי תחקיר של סוכנות הידיעות AP, הגיע אל-עאידי לאחר בריחתו לאזור השגרירויות בבאעבדה. מסמך ממשלתי לבנוני שהגיע לידי סוכנות הידיעות מעלה כי שגרירות אוקראינה ביקשה לסייע ביציאתו מלבנון, אך בקשתה נדחתה בשל צו מעצר שהוצא נגדו. גורמים רשמיים באוקראינה מכחישים בתוקף כי הוא שוהה בשגרירות ומסרבים לחשוף כל מידע אודות מיקומו הנוכחי.
הפרשה החלה באוקטובר האחרון, אז הודיעו הרשויות בלבנון על חשיפת רשת שתכננה לבצע פיגועים והתנקשויות, בהם ניסיון לפגוע באירועי יום השנה למותו של חסן נסראללה. כוחות הביטחון איתרו אופנוע ממולכד ומכונית שהוכנה להטענת חומרי נפץ. נגד אל-עאידי ושישה חשודים נוספים הוגשו כתבי אישום, אך בעוד השאר נכלאו בבתי סוהר לבנוניים, אל-עאידי הוחזק באופן חריג בידי אנשי חיזבאללה, ככל הנראה בשל הערכה כי מדובר ב"תפיסה בעלת ערך רב".
לפי טענות בית הדין הצבאי בלבנון, רשת הריגול כולה הופעלה על ידי איש מוסד המתגורר בגרמניה, ותקשר עם האחרים באמצעות יישומים מוצפנים. בעוד שרשתות ריגול אחרות שנחשפו בלבנון כללו לרוב פעילי חיזבאללה בהווה או בעבר, אל-עאידי היה דמות זרה לארגון. הוא הגיע ללבנון בטיסה מאתיופיה רק באוגוסט 2025, ועד כה לא ברור כיצד גויס לכאורה על ידי ישראל.
גורמי ביטחון בלבנון סבורים כעת כי אל-עאידי כבר אינו נמצא בשטח המדינה, ככל הנראה עשה את דרכו לסוריה. היעלמותו יצרה מתיחות פוליטית עמוקה בלבנון, לאור היחסים המורכבים בין הממשלה לבין ארגון הטרור והחשש הגובר כי גורמים רשמיים סייעו לבריחתו.