ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם היום מסר ישיר לאזרחי לבנון, שבו ביקש להבהיר כי המערכה של ישראל אינה מול העם הלבנוני אלא מול חיזבאללה. בדבריו קרא ללבנונים לקחת את עתידם לידיהם ולהוביל לשינוי שיאפשר יציבות ושלום באזור.
בסרטון באנגלית שפרסם אמר נתניהו: ״יש לי מסר עבורכם, אזרחי לבנון. ישראל איננה במלחמה אתכם. אנחנו במלחמה נגד חיזבאללה, שלקח את המדינה שלכם כבת ערובה, שעושה את דברה של איראן, ומשתמש בשטח שלכם כדי לשגר מתקפות טרור נגד ישראל.
האם אתם זוכרים את לבנון לפני שאיראן וחיזבאללה הפכו אותה לסיוט? זוכרים את בתי הקפה? את התרבות? זוכרים את השקט? כל זה איננו עוד, משום שחיזבאללה ואיראן רוצים לגרור אותנו למלחמה שוב ושוב ושוב. מגיע לכם טוב יותר. לילדים שלכם מגיע טוב יותר. אתם יודעים שישראל תעשה כל מה שנדרש כדי להגן על המשפחות שלנו, על הקהילות שלנו."
נתניהו הדגיש כי ישראל ממשיכה לפעול נגד חיזבאללה וטען כי הארגון ספג מכה קשה במהלך הלחימה. לדבריו: "חיזבאללה חלש מאי פעם. ישראל חזקה מאי פעם. חיסלנו כמעט 10,000 מחבלי חיזבאללה עד כה. אנחנו מטהרים באופן שיטתי את דרום לבנון מהקנאים הללו. לא משנה היכן הם נמצאים, אנחנו נמצא אותם."
בהמשך המסר הציג ראש הממשלה חזון של שיתוף פעולה עתידי בין ישראל ללבנון לאחר סיום שלטון חיזבאללה. "אתם גם יודעים שאנחנו כמהים לשלום אתכם, עם לבנון. שלום שבו שני העמים שלנו יוכלו להשקיע יחד, לבנות יחד ולשגשג יחד. המכשול היחיד לחזון היפה הזה – הוא חיזבאללה. הם רוצים מלחמה, לא שלום. הם רוצים מוות, לא חיים. הם יקריבו כמה שיותר מכם כדי להשיג את מטרותיהם החולניות."
את דבריו חתם בקריאה ישירה לציבור הלבנוני: "אל תתנו לעתיד שלכם להיות מוכתב בידי תיאוקרטים מימי הביניים שנחושים להשמיד את הציוויליזציה המשותפת שלנו. ישראל רוצה שלום אתכם. קחו את עתידכם בידכם. הצטרפו לישראל. בנו ביטחון ושגשוג לכל ילדינו. וברגע שחיזבאללה יפורק, האפשרויות יהיו אינסופיות – והשמיים הם הגבול״.