במערכת הביטחון נערכים לאפשרות של הסלמה נוספת בעקבות התקיפה שביצע צה"ל בביירות. דובר צה"ל אישר כי הצבא נערך לאפשרות של ירי לעבר שטח מדינת ישראל בשעות הקרובות, ובמקביל הוגברה הכוננות בכלל הגזרות.
בהודעת דובר צה"ל נמסר כי "בהמשך לתקיפת צה"ל בביירות, הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר מקיים הערכות מצב שוטפות עם כלל המפקדים הרלוונטיים". עוד נמסר כי "בהתאם להערכות המצב, צה"ל נערך לאפשרות של ירי לעבר שטח מדינת ישראל בשעות הקרובות".
בצה"ל הדגישו כי הכוחות ממשיכים לשמור על מוכנות גבוהה למגוון תרחישים, הן בהגנה והן בהתקפה. "צה"ל ממשיך לשמור על מוכנות ודריכות למגוון תרחישים בהגנה ובהתקפה", נמסר, לצד קריאה לציבור לגלות ערנות ולהישמע להנחיות פיקוד העורף.
נכון לשעה זו לא חל שינוי בהנחיות לציבור. בצה"ל הבהירו כי אם יוחלט על שינוי במדיניות ההתגוננות, הציבור יעודכן בהתאם. עוד הודגש כי "צה"ל לא ישלים עם ירי לעבר שטח מדינת ישראל".
במקביל, משמרות המהפכה האיראניים פרסמו הודעה מאיימת במיוחד, בה הכריזו כי הם רואים בפרבר הדרומי של ביירות "קו אדום" שחצייתו היא "משחק באש שעלול לשרוף את ישותו השברירית" של האויב. בהודעתם נכתב: "הזהרנו שוב ושוב, והדגשנו ביותר מהזדמנות אחת, כי הפרבר הדרומי של ביירות מהווה קו אדום שאין להקל ראש בחצייתו".
האיראנים הוסיפו איום ישיר על המתרחש בשעות הקרובות: "על האויב לצפות לבאות ולהכין את מקלטיו, שכן הוא ניצב בפני תגובה מטלטלת שתזעזע את יסודות ישותו הכובשת, תהיה עבורו לקח שלא יישכח, ותחל עוד לפני עלות השחר של מחר". עוד ציינו: "סבלנותנו פקעה, ושדה הקרב הוא שיאמר את דברו הלילה".
לפי דיווח ברשת אמריקנית, גורם ישראלי מסר כי הודעה על התקיפה הועברה מראש לפיקוד המרכז האמריקני (סנטקום). לדבריו, בישראל לקחו בחשבון אפשרות לתגובה איראנית, במיוחד לאחר שבשבוע שעבר תקיפה דומה במעוז חיזבאללה בביירות הובילה לירי מטהרן לעבר ישראל.
עוד הבהיר הגורם הישראלי כי התקיפה שבוצעה בדאחייה כוונה נגד מפקדה של חיזבאללה ולא הייתה פעולת סיכול ממוקד. לדבריו, היעד לא היה בכיר בארגון, בניגוד לדיווחים שפורסמו בכלי תקשורת סעודיים.