המתיחות במזרח התיכון מגיעה לשיא חדש: לאחר התקיפה הישראלית בדאחייה שבביירות, בצמרת הצבאית והפוליטית באיראן משגרים שורת איומים חריפים נגד ישראל וארצות הברית, בזמן שבוושינגטון מתקיימים מאמצים קדחתניים למנוע תגובה איראנית שעלולה להצית הסלמה אזורית רחבה. במקביל, הנשיא דונלד טראמפ מפעיל לחץ מדיני במטרה לשמור על המגעים המתקדמים להסכם עם טהרן, אף שהתקיפה הישראלית עוררה זעם כבד באיראן.
פיקוד הצבא העליון באיראן הצהיר: "האצבע על ההדק, מוכנים לירות על לב האויב. היכולות שלנו התחזקו תחת המנהיג העליון מוג'תבא ח'אמנאי". עוד הוסיפו בפיקוד הצבאי העליון באיראן: "אנחנו מחכים לטעות הקטנה ביותר של האויב כדי ללמד אותו לקח בלתי נשכח". המסרים מגיעים על רקע הצהרות חוזרות של המערכת הביטחונית האיראנית על מוכנות מלאה לתגובה צבאית מול כל מהלך שתראה כתוקפנות מצד ישראל או ארצות הברית.
גם במערכת הפוליטית בטהרן החריפו את הטון. ראש ועדת הביטחון הלאומי של הפרלמנט האיראני איברהאים עזיזי איים: "הפשע של המשטר הציוני היום בדאחיה, ביירות, הוכיח שוב שארה"ב חלשה ולא אמינה, שכן היא אפילו לא מסוגלת לשלוט במשטר הלגיטימי הזה. תגובה חזקה בדרך". במקביל, יו"ר הפרלמנט האיראני מוחמד קאליבאף איים לעצור את המגעים מול וושינגטון וטען כי התקיפה הישראלית מוכיחה כי ארצות הברית אינה עומדת בהתחייבויותיה.
מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן מוסיף ומאיים ואומר כי "תגובתם של 'חיילי האסלאם' קרבה. אחדות השורות יצרה שרשרת ביטחונית להגנת האזור. לבנון היא חיינו, ולא תהיה כל סובלנות כלפי חציית הקווים האדומים של הרפובליקה האסלאמית".
בניסיון למנוע את התגובה לעבר ישראל, טראמפ ואנשיו ניסו להציע הפשרת כספים נוספים לאיראנים בתמורה לכך שלא יגיבו על התקיפה בדאחייה, אולם באיראן דחו זאת. "דחינו את הצעתו של טראמפ, שמשמעותה שחרור כסף נוסף בתמורה לאי תגובה לישראל. נגיב".
בתוך כך, איש התקשורת והשדרן האמריקני השמרני מארק לוין תקף בחריפות את הנשיא טראמפ על רקע הביקורת שהשמיע כלפי ישראל, ואמר: "אנחנו צריכים להודות לישראל על חיסול הרוצחים האלה שרצחו אמריקאים, ולא לגעור בהם. הם עשו יותר כדי להרוג רוצחים של אמריקאים בידי חיזבאללה מאשר אנחנו. למה זה ככה?".
ההתנגשות בין האיומים מטהרן, הלחץ האמריקני והפעילות הישראלית בלבנון מציבה את האזור בנקודת מבחן רגישה במיוחד, כאשר השעות הקרובות עשויות לקבוע האם הצדדים יצליחו לבלום את ההסלמה – או שיצאו לסבב עימות חדש.
שאפו לנתניהו ולזמיר. איראן חוששת ובצדק שאם נתניהו מסוגל למרות טראמפ להגיב ובעוצמת בדאחיה, הרי שהיא מסוגלת להגיב גם באיראן למרות טראמפ. ומכאן זעקות השבר