בשעה שהמדינה כולה רותחת ומבעירה קמפיין שיסוי חסר תקדים נגד הציבור החרדי ובני הישיבות באשמת "אי-השתתפות במאמץ המלחמתי", התרחש השבוע אירוע קיצוני ומאלף שמנפץ לרסיסים את כל מצג השווא.
קבוצה של כ-120 מתגייסים דתיים מאזור יהודה ושומרון, אנשים בעלי מוטיבציית שיא שביקשו להתגייס למערך ההגנה, נדהמו לגלות ברגע האחרון כי עשרות מהם נפסלו ונזרקו מהשירות על ידי הצבא. ההחלטה השערורייתית הזו חושפת אבסורד איום ונורא ומסירה את הלוט מעל האמת המבהילה: צה"ל אינו מתנהל לפי היגיון מבצעי של צורך בכוח אדם, אלא לפי אג'נדה אידאולוגית וליברלית צרה, המציבה סינון פוליטי ותרבותי מעל לכל צורך ביטחוני.
כן, הבנתם נכון. עשרות מהמתגייסים הדתיים נפסלו בלילה שלפני הגיוס תחת התירוץ המכובס של "אינדיקציות פוסלות". כל חטאם של אותם מועמדים הוא תפיסת עולמם הימנית והבעת דעות שאינן מתיישבות עם רוח הפיקוד העליון. המערכת העדיפה לוותר על לוחמים בעלי מוטיבציה גבוהה רק בגלל שהשקפתם אינה פרוגרסיבית.
בעוד שהתקשורת זועקת על מחסור בחיילים, הצבא מרשה לעצמו לזרוק מועמדים פטריוטיים שכבר השלימו את הליכי הרישום והבדיקות. חברי הקבוצה שנדחו הגיבו בתסכול עמוק והצהירו פה אחד: "עושים מאיתנו צחוק". המשחק הפוליטי של המערכת בא על חשבון ביטחון האזרחים.
האירוע מוכיח כי המושג "צבא העם" מת לחלוטין. הפיקוד הצבאי מנהל בפועל מסננת קפדנית שמטרתה להרחיק קבוצות שאינן נכנעות לקו התרבותי הליברלי של הממסד, ובכך מייצר פילוג ושיסוי מכוון בתוך העם.
האבסורד הבלתי נתפס הזה הוא התשובה המוחצת והברורה ביותר לכל מי שמנסה לטעון בפני הציבור החרדי ובני הישיבות שהם "נחוצים בצבא" לשם הגנת המולדת. הרי מדובר בשקר מוחלט. אם הצבא מסוגל לדחות ולפטור בנקל עשרות מתגייסים דתיים בעלי מוטיבציה, רק בשל השתתפות בהפגנות או הבעת דעות ימניות, מה יקרה כאשר המוני צעירים חרדים יגיעו לשערי הבקו"ם?
המערכת פשוט תפלוט ותדחה אותם בגלל תפיסת עולמם הדתית הקיצונית, או גרוע מכך – תאלץ אותם לעבור שבירה תרבותית. מקרה זה מחזק ומאשרר את הטענה המרכזית: מטרת העל של חוק הגיוס אינה מילוי שורות הלוחמים בשטח, אלא ניסיון להגדיל אך ורק את החלקים המתאימים אידאולוגית לרוח הפרוגרס הליברלי השולטת בצבא. הם מחפשים להביא את הצעירים החרדים לעמדה הזו, להחיל עליהם את תפיסות העולם החילוניות, ולמחוק את עצמאותם ואורח חייהם בתואנה של "ממלכתיות אחידה".
לסיכום, כאשר הצבא עצמו מוכיח שהאג'נדה הפוליטית קודמת לניצחון בקרב וקודמת ללכידות העם, כל הבטחה על "מסלול חרדי מותאם" היא אשליה מסוכנת. המערכת לא מסוגלת להכיל חייל המקפיד על קלה כחמורה ואינה מעוניינת בו.
אל תהיו תמימים: מי שרודף ומפטר מתגייסים בגלל דעותיהם, לא רוצה את החרדים בשביל הביטחון — הוא רוצה את החרדים בשביל החילון וההכנעה התרבותית. הסירו את מסך העשן! הפיקו ועוררו את הציבור. שתפו את העובדה היומית הזו עכשיו לכל אנשי הקשר שלכם, כדי שכולם יבינו את עומק השקר והמלכודת הניצבת בפנינו!
המסכה הוסרה: הצבא בעצמו חשף – אין לנו צורך בחיילים
בשעה שהמדינה כולה רותחת ומבעירה קמפיין שיסוי חסר תקדים נגד הציבור החרדי ובני הישיבות באשמת "אי-השתתפות במאמץ המלחמתי", התרחש השבוע אירוע קיצוני ומאלף שמנפץ לרסיסים את כל מצג השווא • אל תהיו תמימים: מי שרודף ומפטר מתגייסים בגלל דעותיהם, לא רוצה את החרדים בשביל הביטחון — הוא רוצה את החרדים בשביל החילון וההכנעה התרבותית
הכתבה עניינה אותך?
תוכן שאסור לפספס
גלריה: ישיבת "תורת השם" מתרחבת – כך נפתח זמן אלול
ישיבת "תורת השם" פתחה את זמן אלול בסימן של התרחבות והתחדשות, עם שיפוץ ושכלול...
מחוץ לבר המצווה: קיצונים הפגינו נגד האדמו"ר מקרלין
שמחת בר המצווה של נכד האדמו"ר מקרלין בירושלים הפכה הערב לזירת עימותים, לאחר שעשרות...
כמה נאלצו לצמצם בקניית מוצרי מזון? איך חוסכים לנישואי הילדים? מחקר עומק ראשוני מסוגו על הכלכלה החרדית
האם הציבור החרדי מוכן לעבור לפריפריה כדי לרכוש דירה במחיר שפוי? כמה משפחות מחזיקות...
אלעד אלדד בסינגל מיוחד לחודש אלול: "שעת הרחמים"
הזמר והיוצר אלעד אלדד משיק את "שעת הרחמים" - סינגל חדש ומרגש שנכתב והולחן...
הנצפים ביותר
אולי יעניין אותך גם
נתניהו מאשר רשמית: ישראל תקפה בסוריה בגלל טורקיה
לשכת נתניהו מאשרת לראשונה כי ישראל עומדת מאחורי התקיפה בבסיס אבו א־דוהור בסוריה •...
מחוץ לבר המצווה: קיצונים הפגינו נגד האדמו"ר מקרלין
שמחת בר המצווה של נכד האדמו"ר מקרלין בירושלים הפכה הערב לזירת עימותים, לאחר שעשרות...
בריכתנו בסינגל קצבי חדש שאתם הולכים לשמוע בכל מקום
אחרי שכבש את הלבבות והבמות, האמן והיוצר בריכתנו חוזר בשיא הכוח עם שיר חדש...
כמה נאלצו לצמצם בקניית מוצרי מזון? איך חוסכים לנישואי הילדים? מחקר עומק ראשוני מסוגו על הכלכלה החרדית
האם הציבור החרדי מוכן לעבור לפריפריה כדי לרכוש דירה במחיר שפוי? כמה משפחות מחזיקות...