צבא ארצות הברית נערך לפנות חלק ממטוסי התדלוק המוצבים בנמל התעופה בן גוריון, המהווים כ-20% מכלל מטוסי התדלוק האמריקניים השוהים כיום בישראל.
החלטה זו של הפנטגון מגיעה בהמשך ישיר להסכמה שהושגה בין וושינגטון לטהרן על מזכר ההבנות הרשמי, אשר נועד לסלול את הדרך לסיום קבוע ומוחלט של הפעילות הצבאית ומבצע 'שאגת הארי' באזור.
במהלך החודשים האחרונים, על רקע המתיחות הביטחונית העילאית מול איראן, חנו עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים באזורים נרחבים מאוד הן בנמל התעופה בן גוריון והן בנמל התעופה רמון שבדרום. נוכחות מסיבית זו תפסה שטחים קריטיים, וגרמה למצוקת חניה חסרת תקדים שהובילה לביקורת נוקבת מצד גורמי תעופה בכירים בישראל.
רק לאחרונה שיגרה שרת התחבורה מירי רגב מכתב דחוף לראש הממשלה נתניהו, שבו התריעה כי מצוקת החניות הזו עלולה להוביל לביטול גורף של כ-2.4 מיליון כרטיסי טיסה של אזרחים וחסידי ברסלב לקראת עונת הקיץ וחגי תשרי. הביקורת המקצועית אינה חדשה; ראש רשות התעופה האזרחית, שמואל זכאי, אף התריע בעבר בחריפות על המצב וציין כי נתב"ג מתנהל בפועל כ"בסיס צבאי לכל דבר, ולא כנמל תעופה אזרחי".
בשוק התעופה הישראלי מקווים כי פינוי חלק מהמטוסים האמריקניים אכן יקל במידת מה על מצוקת החניה הקיימת ויפנה מקומות למטוסים אזרחיים, אך גורמים בענף מצננים את האופטימיות ומבהירים כי ההשפעה של המהלך המסתמן על הפעילות השוטפת בנתב"ג צפויה להיות מוגבלת יחסית.