המתיחות בין המפלגות החרדיות לליכוד הגיעה היום לנקודת רתיחה חסרת תקדים, בעקבות ההחלטה שהועברה לבכירי הסיעות החרדיות, לפיו חוק המעונות יוקפא ולא יקודם במהלך כהונתה של הכנסת הנוכחית. הצעד עורר תרעומת קשה בקרב נציגי ש"ס ויהדות התורה, הרואים בכך הפרה יסודית של הסעיפים המרכזיים שנחתמו עמם בבסיס ההסכמים הקואליציוניים.
התגובה הגיעה תוך זמן קצר כאשר יו"ר דגל התורה, ח"כ משה גפני, הכריז על חרם בוועדת הכספים והודיע כי נציגי מפלגתו יצביעו נגד כל העברת תקציב שתעלה לדיון. חוק המעונות נועד להסדיר את המשך הסבסוד במעונות היום עבור משפחות אברכים, ולאחר שקיבל בשבוע שעבר את אישור ועדת הכספים לקריאה ראשונה, ואף עבר בקריאה טרומית במליאה ברוב של 44 תומכים מול 37 מתנגדים, הוחלט כעת לבלום אותו.
בעקבות ההתפתחויות, פרסמו המפלגות החרדיות הודעות תקיפות המבהירות כי המשך קיומה של הממשלה מוטל בספק. מדגל התורה נמסר: "הייתה התחייבות של ראש הממשלה והליכוד להביא לאישור את חוק המעונות. אנו עומדים על כך בתוקף ולא נקבל כל דחייה או נסיגה ממנה".
אגודת ישראל הצטרפה לחרם של יהודות התורה ומסרה: "הסיעה כולה עומדת מאוחדת יחד עם 'דגל התורה' בדרישה נחרצת מראש הממשלה לקיים את הבטחתו להעביר את חוק המעונות. אי העברה של החוק – משמעותה הודאה של ראש הממשלה שהוא מעוניין באופן סופי בפיזור הכנסת והליכה לבחירות."