ברקע ההשתלחויות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בראש הממשלה בנימין נתניהו, מתברר שראש ממשלת ישראל לא לבד ובזמן שהוא כמעט משתחווה לאויביו מאיראן, טראמפ עולב בבת ברית נוספת. הפעם: ראש ממשלת איטליה מלוני.
בראיון שהעניק טראמפ לרשת התקשורת האיטלקית La7, בו טען כי במהלך ועידת ה-G7 מלוני ביקשה את קרבתו באופן משפיל. "היא התחננה שאצטלם איתה! היא כל כך רצתה תמונה איתי. בכלל לא הייתי חייב לעשות את זה, אבל ריחמתי עליה! היא כנראה שמחה שבכלל דיברתי איתה! לא הייתי מחויב לדבר איתה!", אמר הנשיא.
בתגובה חריפה שפורסמה ברשתות החברתיות, מלוני לא נותרה חייבת והטיחה בטראמפ האשמות קשות על סגנונו והתנהלותו. "יש דברים שמחייבים תגובה מיידית. ההתבטאויות של דונלד טראמפ הן בדיה מוחלטת. בכנות, אני מזועזעת. אינני יודעת מדוע נשיא ארצות הברית מתנהג כך כלפי בעלי בריתו; הרי זו אינה הפעם הראשונה שזה קורה", הצהירה.
לדבריה, טראמפ נוטה לגלות סלחנות כלפי אויבי המערב בעודו תוקף את ידידיו: "כל מה שאני יכולה לומר הוא שחבל שהוא אינו מפגין את אותה נחישות כלפי אויבי המערב, כלפי אויביה של ארצות הברית, וכלפי מנהיגים שדווקא כלפיהם הוא נוטה לגלות גישה סלחנית ומתחשבת הרבה יותר. אבל עליו לזכור דבר אחד: איטליה ואני לעולם איננו מתחננות".
המשבר כבר מוביל לתוצאות דיפלומטיות בשטח, כאשר שר החוץ האיטלקי אנטוניו טאיאני הודיע על ביטול ביקורו המתוכנן בוושינגטון בשל הדברים.