שבת של הסלמה בלבנון: בבמספר אירועים שונים לאורך ליל שבת, ארגון הטרור חיזבאללה שיגר יותר מ-50 שיגורים לעבר כוחות צה"ל הפועלים בדרום לבנון.
בצה"ל אומרים כי הירי מהווה הפרות חוזרות ונשנות של הסכם הפסקת האש על ידי ארגון הטרור חיזבאללה. "צה"ל לא יקבל פגיעה באזרחי ישראל ובכוחותיו, ויגיב בעוצמה על כל הפעלת כוח נגדם".
על מנת להסיר איומים ובתגובה להפרות הבוטות של ארגון הטרור חיזבאללה, צה"ל תקף במהלך הלילה עשרות תשתיות טרור ומחבלים מארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון. בין המטרות שהותקפו, עמדות שיגור רקטות, מחסני אמצעי לחימה ומפקדות.
צה"ל מחויב להסכם הפסקת האש בהתאם להנחיות הדרג המדיני, וימשיך לפעול להסרת כל איום על מדינת ישראל וכוחות צה"ל.
בהנחיית ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ, ולאחר תיאום עם ארצות הברית, הורה הדרג המדיני על נצירת האש בלבנון, זאת כאמור לאחר יממה של לחימה עצימה שגבתה מחיר כבד.
בתוך כך, איראן מותחת את החבל ומאיימת בסגירת מצר הורמוז, מהלך שמערער את היציבות האזורית ומציב את ישראל וארה"ב בפני מבחן מדיני מורכב, בזמן שמשלחות המו"מ כבר עושות את דרכן לשווייץ.