ראש הממשלה בנימין נתניהו נשא הערב נאום נרחב בפסגת JNS 2026, שבמהלכו התייחס לשורה ארוכה של סוגיות ביטחוניות ומדיניות – מהמערכה מול איראן ושלוחותיה, דרך המצב בעזה ובלבנון, ועד ליחסי ישראל עם ארצות הברית ועם נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ.
בפתח דבריו שיגר נתניהו מסר חריג שניתן לפרשו גם כרמז למתיחות מסוימת מול וושינגטון, כאשר הבהיר כי ישראל פועלת באופן עצמאי לחלוטין. "בארצות הברית אומרים שהנשיא טראמפ עושה כל מה שאני מבקש ממנו לעשות, ובישראל אומרים שאני עושה כל מה שהוא רוצה שאעשה. ובכן, אף אחד מהדברים אינו נכון. אנחנו מנהיגים של מדינות עצמאיות וגאות. אנחנו פועלים לפי האינטרסים שלנו. אני פועל לפי האינטרסים של ישראל ולמען ביטחונה. פעמים רבות אנחנו רואים עין בעין, ולפעמים לא. אבל אנחנו מכבדים את הריבונות, המנהיגות והמחויבות של כל אחד לעמו".
בהמשך התייחס נתניהו לשורת פעולות צבאיות שבוצעו במהלך המלחמה, והדגיש כי למרות התנגדויות פנימיות ובינלאומיות – ישראל פעלה לפי שיקול דעתה. "אמרו לי לא להיכנס לרפיח – נכנסתי לרפיח. אמרו לי לא לתקוף את חיזבאללה – תקפנו את חיזבאללה. אמרו לי לא להתעמת עם איראן – התעמתנו עם איראן".
לדבריו, ישראל הצליחה לפגוע משמעותית בתשתיות הגרעין של איראן ולסכל איום אסטרטגי. הוא טען כי ללא הפעולות שבוצעו, איראן כבר הייתה מחזיקה בנשק גרעיני, וציין כי חוסלו מדענים בכירים ונפגעו מערכים צבאיים וכלכליים של משמרות המהפכה. בהתייחס לזירת עזה אמר נתניהו כי ישראל חיסלה בכירים בארגוני הטרור, בהם יחיא סינוואר, אסמאעיל הנייה ומוחמד דף, והוסיף כי בניגוד להערכות קודמות – כלל החטופים הושבו לישראל.
בזירה הצפונית הזכיר את מבצע הביפרים נגד חיזבאללה ואת חיסול חסן נסראללה, וטען כי הושמדו מרבית יכולות הרקטות של הארגון וכי נמנעה חדירת כוח רדואן לגליל. בדבריו הבהיר נתניהו כי ישראל אינה מתכוונת לעזוב את אזורי הביטחון בדרום לבנון, בעזה ובסוריה: "כל עוד נצטרך להגן על עמנו, נישאר באזור הביטחון בדרום לבנון". נתניהו אף התייחס לנתונים שהציג, שלפיהם יחס האבדות בלבנון עמד על חמישה מחבלים על כל אזרח – נתון אותו הגדיר כחריג בקנה מידה עולמי.
לקראת סיום שב והדגיש כי איראן לא תורשה להשיג נשק גרעיני בשום תרחיש: "לא משנה מה יקרה בשיחות, עם הסכם או בלי הסכם – כל עוד אני ראש ממשלת ישראל, לאיראן לעולם לא יהיה נשק גרעיני".
את נאומו חתם בקריאה ליהודי התפוצות להתמודד בגאווה מול האנטישמיות הגוברת בעולם ולתמוך בישראל, תוך מסר של חוסן לאומי והמשכיות היסטורית.