ממשלת הודו מקיימת מגעים מתקדמים עם איחוד האמירויות למכירת אמצעי לחימה מתקדמים, ובראשם טיל השיוט העל-קולי "בראהמוס". המגעים מתנהלים על רקע המתיחות הביטחונית במזרח התיכון והצורך של אבו דאבי לשדרג את יכולותיה מול האיום האיראני.
על פי דיווח שפורסם היום (שני) לראשונה בסוכנות הידיעות "רויטרס", מלבד טילי הבראהמוס, דנות המדינות גם באפשרות למכירת מערכת ההגנה האווירית "אקאשטיר". גורם המעורה בפרטי השיחות ציין כי "איחוד האמירויות הביעה עניין במספר מערכות נשק שלנו. השיחות נמצאות בשלבים מוקדמים אך מתקדמות במהירות".
גורמי ממשל בהודו ובאיחוד האמירויות בחרו שלא להגיב לידיעה. הבראהמוס, טיל שפותח בשיתוף עם רוסיה, נחשב לאחד הטילים המהירים בעולם וניתן לשיגור מהיבשה, מהאוויר ומהים. מנגד, ה"אקאשטיר" היא מערכת הגנה אווירית אוטומטית מתוצרת חברת Bharat Electronics הממשלתית.
הצורך האמירתי בחימוש נובע מהתמודדות עם תקיפות קשות במהלך המלחמה ורצון להגן על נתיבי האנרגיה באזור מצר הורמוז. כחלק מהאסטרטגיה החדשה, חתמה אבו דאבי בתחילת השנה על הסכם ביטחוני בהיקף של 35 מיליארד דולר עם דרום קוריאה.
לדברי פרל פנדיה, מנתחת בכירה בארגון ACLED, "בסיס ספקים מגוון מעניק לאיחוד האמירויות אוטונומיה אסטרטגית רבה יותר. להידוק הקשרים עם הודו יש גם יתרון נוסף – הוא אינו מכעיס את ארצות הברית".
עבור הודו, העסקה עשויה להוות משקל נגד לברית הביטחונית שנחתמה בין סעודיה לפקיסטן. לשם השלמת מכירת הבראהמוס, שטווחו עומד על 290 ק"מ, תידרש הודו לאישור ממוסקבה, אם כי גורמים מעריכים כי לא צפוי קושי בקבלת היתר כזה לאור היחסים הקרובים בין רוסיה לאמירויות.
מערכת האקאשטיר אמורה להשתלב עם מערכות ההגנה האמריקאיות דוגמת ה-THAAD וה-Patriot שכבר מצויות בשירות הצבא האמירתי. בשנים האחרונות רשמה הודו זינוק בייצוא הביטחוני, לאחר שמכרה טילי בראהמוס למספר מדינות באסיה, בהן וייטנאם, אינדונזיה והפיליפינים.