0%
החשבון נסגר

צה"ל חיסל מפקד נוחבה שפשט לישראל ב-7 באוקטובר

חיל האוויר חיסל את המחבל עבד אלרחמן זיאדה, מפקד חוליית נוחבה שחדר בטבח וחטף רכב צבאי לרצועה • במקביל בחאן יונס: חוסל כמאל נגאר, ראש יחידת מנהור בחמאס • צה"ל: "המחבלים ניסו לקדם מתווי טרור לאחרונה והיוו איום מיידי על כוחותינו"

יענקי גולדן
תגובה אחת

כוחות הביטחון ממשיכים לרדוף ולסגור חשבון עם כל מי שהיה שותף לטבח ה-7 באוקטובר, לצד סיכול איומים ממוקדים על הכוחות הפועלים בשטח הרצועה.

דובר צה"ל התיר הבוקר (ראשון) לפרסום כי בפעילות משולבת של חיל האוויר, זרוע המודיעין ובפיקוד הדרום, חוסלו במהלך השבוע שעבר (רביעי) שני בכירים בזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס – בהם מפקד נוחבה וראש מערך מנהור.

החיסול הראשון והמשמעותי בוצע במרחב מחנה הפליטים שאטי שבצפון רצועת עזה. כלי טיס של חיל האוויר, בהכוונת מידע מודיעיני מדויק, תקף וחיסל את המחבל עבד אלרחמן מאהר עבד אלכרים זיאדה, ששימש כמפקד חוליית מחבלי נוחבה רצחנית בזרוע הצבאית של חמאס.

על פי נתוני מערכת הביטחון, זיאדה הוא אחד מהמחבלים שפשטו באופן אקטיבי לשטח מדינת ישראל במהלך מסע הטבח והרצח ב-7 באוקטובר. במהלך הפשיטה, השתתף המחבל בביזה של ציוד צבאי ואף הצליח לבזוז ולגרור כלי רכב צה"לי לתוך עומק שטח רצועת עזה.

בתקיפה ממוקדת נוספת שבוצעה באותו היום (רביעי), הפעם במרחב חאן יונס שבדרום הרצועה, סיכלו כוחות צה"ל איום תת-קרקעי מרכזי. חיל האוויר תקף וחיסל את המחבל כמאל מוחמד חמדאן נגאר, ששימש כראש יחידת מנהור במרחב חאן יונס של הזרוע הצבאית של חמאס. נגאר היה דמות מפתח בתחזוקה, שיקום וניסיונות הפעלה מחדש של תת-הקרקע באזור.

בצה"ל מדגישים כי שני המחבלים הללו לאורך כל תקופת הלחימה – ובפרט בתקופה האחרונה – עסקו באופן אינטנסיבי בניסיונות לקדם מתווי טרור מורכבים והתקפות נגד כוחות צה"ל הפועלים במרחבי רצועת עזה.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture