כפסע מאסון: רועה צאן מגבעת מקנה אברהם במזרח גוש עציון שיצא הבוקר עם עדרו לשטחי המרעה, דיווח לאחר כשעה כי בדואים מהכפר רשיידה שאוחזים בידיהם אלות ואבנים מתחילים להקיף אותו.
תושבים שחשו למקום איתרו את הרועה שרוע על הרצפה כשמעליו כעשרה פורעים ערבים. כשהבחינו בהם הפורעים החלו ליידות לעברם אבנים כדי לנסות למנוע מהם לגשת אל הפצוע. רק לאחר מאבק נחוש ופציעתם של שני נערים נוספים, הצליחו תושבים לחלץ את הרועה כשהוא מחוסר הכרה והפורעים נמלטו בחזרה לכפר.
בדרכם לחבירה לצוות מד"א התעורר הרועה בחסדי שמים ופונה בהמשך יחד עם שני הפצועים הנוספים לבית החולים שערי צדק.
כוחות צה"ל ומשטרה שהגיעו למקום הודיעו כי יפתחו בסריקות, אך טרם דווח על חשודים שנעצרו.
באופן אבסורדי שיכול ללמד על מידת הטיפול בתקיפות הרועים, בגבעה מספרים כי רועה הצאן שנפצע היום – ספג רק לפני כשנה פציעה קשה בראשו במהלך תקיפה דומה שחווה בשטחי המרעה, פונה לבית החולים, השתקם וחזר לשטח לרעות את צאנו. לאחר התקיפה נעצרו אז שני חשודים אולם שוחררו כעבור ימים ספורים.