השיחות בין ארצות הברית לאיראן שתוכננו להתקיים בשבוע הבא בשוויץ בוטלו באופן רשמי. על פי דיווח שהתפרסם היום (ראשון) ב"וול סטריט ג'ורנל", הדיונים בדרג הטכני, שהיו אמורים להיערך בבורגנשטוק בהשתתפות מדינות מתווכות, לא ייצאו לפועל בשל ההסלמה הצבאית האחרונה בין המדינות.
ההחלטה מגיעה לאחר יממה של עימותים צבאיים נרחבים. במהלך הלילה השלים צבא ארה"ב גל תקיפות נגד יעדים צבאיים בתוך איראן, זאת כמענה לפגיעת כטב"ם איראני במכלית נפט במצר הורמוז. בתגובה, שוגרו מטחי טילים וכלי טיס בלתי מאוישים על ידי משמרות המהפכה לעבר בחריין וכווית, מהלך שהחריף את המתח באזור.
בעקבות האירועים, פרסם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודעה ברשת החברתית "Truth Social" ובה מסר: "מטוסי צבא אמריקניים תקפו אתרי אחסון טילים וכטב"מים באיראן, לצד אתרי מכ"ם חופיים, בעקבות הפרה של הסכם הפסקת האש, שוב!".
טראמפ הוסיף מסר מאיים במיוחד: "ייתכן שהם לעולם לא ילמדו! ייתכן שיגיע שלב שבו לא נוכל להיות יותר הגיוניים וניאלץ להשלים צבאית את העבודה שהתחלנו בהצלחה רבה. אם זה יקרה – הרפובליקה האיסלאמית של איראן תחדל מלהתקיים!".
בתוך כך, דווח בעיתון הקטרי "אל-ערבי אל-ג'דיד" כי טהרן העבירה מסרים חריפים לאמריקנים באמצעות מתווכים. גורם איראני הבהיר כי הפעולות האחרונות, וביניהן הניסיון לפתוח מסדרון ימי חלופי במצר הורמוז, מערערות את עתיד מזכר ההבנות הקיים.
לדברי המקור, האיראנים שוקלים כעת את המשך הדרך: "אנו בוחנים השעיה של השיחות הטכניות עם הצד האמריקני ואי השתתפות בהן, אלא אם ייפסקו ההפרות". כעת נותרת השאלה הפתוחה האם מדובר בפיצוץ סופי של ההסכם או בטקטיקת לחץ מדינית לקראת המשך המגעים.