0%
תחת פיקוח ארה"ב

צבא לבנון ישתלט על שתי ערים שפינה צה"ל

הסכם לבנון עובר הבוקר (שני) לשלבים מעשיים בשטח • על פי דיווחים ערביים רשמיים, כוחות של צבא לבנון מתחילים בפריסה רחבה בשתי ערים בדרום המדינה מהן יצאו לוחמי צה"ל • הפריסה בזווטר א-שרקיה וביוחמור א-שקיף תתבצע תחת פיקוחו הישיר והדוק של מפקד פיקוד מרכז בצבא ארה"ב, הגנרל בראד קופר, שינחת במיוחד במדינה יחד עם צוות משקיפים בינלאומי במטרה למנוע מחיזבאללה להרים ראש

דודי סגל
אין תגובות
צילום: צבא לבנון

שלב יישום הבנות הסכם לבנון יוצא הבוקר (שני) אל הדרך באופן רשמי. על פי דיווח נרחב שהתפרסם בעיתון הערבי "א-שרק אל-אווסט", צבא לבנון מתחיל בשעות אלו ממש פריסה מבצעית בשתי ערים דרומיות אסטרטגיות שמהן יצאו לאחרונה כוחות צה"ל – זווטר א-שרקיה ויוחמור א-שקיף.

המהלך הרגיש, שנועד לייצר חיץ בקו התפר, יתבצע תחת פיקוח הדוק, צמוד ויוצא דופן של מפקד פיקוד מרכז בצבא ארצות הברית, הגנרל בראד קופר, שיגיע למדינה בראש צוות משקיפים מיוחד שתפקידו לוודא כי פריסת הצבא הלבנוני נעשית כהלכה וכי פעילי חיזבאללה מורחקים לחלוטין ואינם משתלטים מחדש על השטח שטוהר בדם הלוחמים.

במקביל לתחילת הפריסה המורכבת, התייחס אמש לראשונה הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, להסכם הפסקת האש בין ישראל ללבנון. "ההסכם שנחתם עם ממשלת לבנון הינו היסטורי ומשמעותי ביותר", פתח הרמטכ"ל את דבריו בפני הלוחמים בשטח, "אך חשוב לזכור כי העוצמה המבצעית האדירה וההישגים הצבאיים המוחצים שצה"ל השיג בחודשים האחרונים – הם ורק הם שיצרו את התנאים והכניעו את האויב לכך. אנחנו נכבד את ההסכם ונפעל להצלחתו, אולם המבחן האמיתי כעת הוא מבחן המעשה בשטח של שני הצדדים. התקופה הקרובה והמיידית היא זו שתכתיב לחלוטין את העתיד לבוא".

הכתבה עניינה אותך?

75%
25%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.