ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בפתח ישיבת הממשלה לדיווחים המדיניים האחרונים בנוגע לעתיד רצועת עזה והלחימה בצפון. נתניהו הבהיר באופן חד-משמעי כי ישראל לא תאפשר שום מהלך של שיקום אזרחי בעזה ללא פירוק מוחלט של תשתיות חמאס, ודחה בתוקף את הפרסומים לפיהם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ דרש מישראל לעצור את השמדת מנהרות הטרור של חיזבאללה בלבנון.
דבריו של ראש הממשלה מגיעים על רקע מתיחות דיפלומטית גוברת ותהיות במערכת הביטחונית לגבי מרחב התמרון של ישראל מול הממשל האמריקאי ומול יוזמות בינלאומיות לעסקאות אזוריות. נתניהו בחר לנצל את הבמה הציבורית כדי להעביר מסר תקיף לשותפיו המדיניים והקואליציוניים כאחד.
בגזרת הדרום, דבריו של נתניהו מהווים מענה ישיר לדיווחים שלפיהם גורמים בינלאומיים, ובהם נציגי "מועצת השלום", מקדמים תוכנית להתחלת שיקום נרחב של תשתיות, מבנים ואזורים אזרחיים ברצועה שנמצאים תחת שליטה מבצעית של צה"ל – זאת מבלי להתנות את המהלך בפירוק חמאס מנשקו או בהכרעתו הסופית.
"לא יהיה שום שיקום בעזה בלי פירוק ופירוז מוחלט של הרצועה", הצהיר נתניהו. במערכת הביטחון מבהירים כי הזרמת כספי שיקום ללא מנגנון פיקוח הדוק ופירוז צבאי תוביל בהכרח לבנייה מחודשת של כוחו הצבאי של חמאס.
בהמשך הישיבה, עבר נתניהו לעסוק בפרסומים הדרמטיים בתקשורת בנוגע לזירה הצפונית. לפי הדיווחים שהופצו בימים האחרונים, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ פנה באופן אישי לדרג המדיני בישראל וביקש למתן את הפעילות ההנדסית והצבאית נגד מנהרות הטרור של חיזבאללה בדרום לבנון, כדי למנוע קריסה של מאמצי התיווך האזוריים.
נתניהו הדף את השמועות הללו בטון לוחמני: "שמעתי שנאמר בתקשורת שהנשיא טראמפ ביקש שלא לפעול נגד מנהרות טרור בלבנון. זו אגדה, פייק ניוז מוחלט". ראש הממשלה ביקש להבהיר את מערכת היחסים עם הבית הלבן והדגיש: "הוא לא אמר לי דבר בנידון, ואני לא ביקשתי ממנו. מדינת ישראל פועלת ותמשיך לפעול אך ורק לפי השיקולים הביטחוניים והאסטרטגיים שלה".