0%
המירוץ לצמרת

בדרך למהפך 2026? סקר: אייזנקוט מדיח את נתניהו והליכוד

דרמה פוליטית בסקר חדש: גדי איזנקוט מוביל לראשונה את המפלגה הגדולה בישראל ועוקף את הליכוד של בנימין נתניהו • גם בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה הוא פותח פער משמעותי • הסקר מציג גם את תמונת הגושים, מצב המפלגות, עמדות הציבור בנוגע לבג"ץ, חוק הגיוס והשפעת ההסכמות עם המפלגות החרדיות על ההצבעה בבחירות הבאות

שוקי כץ
אין תגובות
בדרך למהפך 2026? סקר: אייזנקוט מדיח את נתניהו והליכוד
אייזנקוט. צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90

בפעם הראשונה מאז נכנס לזירה הפוליטית, גדי איזנקוט מתייצב בראש טבלת המנדטים ומוביל את המפלגה הגדולה בישראל, בעוד הליכוד יורד למקום השני. אם הבחירות היו נערכות היום, מפלגת "ישר" בראשות איזנקוט הייתה זוכה ב 23 מנדטים, לעומת 22 בלבד לליכוד בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו.

על פי סקר שפורסם הערב (רביעי) בחדשות 13, איזנקוט מתחזק בשלושה מנדטים לעומת הסקר הקודם, בעוד מפלגת "ביחד" בראשות נפתלי בנט נחלשת בשני מנדטים ומתייצבת במקום השלישי עם 15 מנדטים. בהמשך הרשימה נמצאות הדמוקרטים בראשות יאיר גולן וישראל ביתנו של אביגדור ליברמן עם 10 מנדטים כל אחת, אחריהן ש"ס, יהדות התורה ועוצמה יהודית עם 8 מנדטים כל אחת. חד"ש תע"ל מקבלת 6 מנדטים, ואילו רע"ם והציונות הדתית זוכות ל 5 מנדטים כל אחת.

מתחת לאחוז החסימה נמצאות המפלגה המאוחדת של חילי טרופר ויועז הנדל עם 2.2 אחוזים, כחול לבן בראשות בני גנץ עם 2.1 אחוזים ובל"ד עם 1.7 אחוזים.

גם בחלוקה לגושים מציג הסקר תמונה בעייתית עבור הקואליציה הנוכחית. גוש מתנגדי נתניהו מקבל 58 מנדטים, גוש נתניהו 51 מנדטים, והמפלגות הערביות מחזיקות ב 11 מנדטים. בסך הכול, מפלגות האופוזיציה מגיעות ל 69 מנדטים לעומת 51 בלבד לקואליציה.

בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה רושם איזנקוט יתרון ברור. 46 אחוזים מהמשיבים סבורים כי הוא מתאים יותר לתפקיד, לעומת 36 אחוזים בלבד שסבורים כי נתניהו מתאים יותר. 18 אחוזים השיבו כי אינם יודעים.

הסקר בחן גם תרחיש של איחודים פוליטיים. במקרה של ריצה משותפת של חד"ש תע"ל ובל"ד, הרשימה המאוחדת תקבל 10 מנדטים, בעוד רע"ם תרד ל 4 מנדטים. לעומת זאת, מפלגה משותפת של בני גנץ ודדי שמחי אינה עוברת את אחוז החסימה עם 2.1 אחוזים, וגם רשימה משותפת של גלעד ארדן, איילת שקד ויולי אדלשטיין אינה מצליחה להיכנס לכנסת עם 1.6 אחוזים. בתרחיש זה גוש נתניהו יורד ל 49 מנדטים, גוש מתנגדי נתניהו נותר עם 58 מנדטים והמפלגות הערביות עולות ל 14 מנדטים.

עוד עולה מהסקר כי רוב הציבור תומך בציות הממשלה לפסיקות בית המשפט העליון. 62 אחוזים השיבו כי הממשלה חייבת לציית בכל מקרה, לעומת 28 אחוזים שסבורים כי אינה חייבת ו 10 אחוזים שאינם יודעים. בקרב מצביעי הקואליציה התמונה הפוכה, כאשר 74 אחוזים סבורים שהממשלה אינה חייבת לציית לפסקי הדין ורק 9 אחוזים סבורים כי עליה לציית להם.

בנושא חוק הגיוס, 56 אחוזים מהציבור מתנגדים להצעת החוק שתמנע מעצרים של צעירים חרדים שלא התייצבו לגיוס. מנגד, 29 אחוזים תומכים בחוק ו 15 אחוזים השיבו כי אינם יודעים. בקרב מצביעי הקואליציה, 68 אחוזים תומכים בחוק, 21 אחוזים מתנגדים ו 11 אחוזים אינם יודעים.

בנוסף נשאלו המשתתפים האם החוקים שעליהם סיכם ראש הממשלה עם המפלגות החרדיות ישפיעו על הצבעתם בבחירות הבאות. 53 אחוזים השיבו כי כבר החליטו למי יצביעו ולכן הדבר לא ישפיע עליהם. 20 אחוזים השיבו כי הדבר בוודאות ישפיע על הצבעתם, 17 אחוזים אמרו כי ייתכן שישפיע ו 9 אחוזים השיבו כי אינם יודעים.

את הסקר ערכו המדד, בראשות שמואל רוזנר ונח סלפקוב, בשיתוף פרויקט המדגם בראשות ד"ר אריאל איילון, אסקריא בראשות דודי דרור, סטאטנט בראשות יוסף מקלדה, בסיוע נתוני Hive ובייעוץ הסטטיסטי של פרופ' דוד שטיינברג.

הכתבה עניינה אותך?

13%
87%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture