0%
בפעם השביעית השנה

"הכלבים פרכסו ומתו תוך דקות": פיגוע הרעלה קשה בשומרון

מחבלים מהכפר קוצרא חדרו היום לשטחי המרעה של גבעת תל תלפיות בשומרון, ופיזרו רעל קטלני • כלבי השמירה של הגבעה שהלכו לפני העדר, נפלו קרבן לרעל שהוטמן בשאריות אוכל ומתו בתוך זמן קצר. טרם דווח על חשודים שנעצרו • בגבעה מתריעים: "טרור ההרעלות הולך ומתעצם, מערכת הביטחון מתייחסת באדישות"

יענקי גולדן
אין תגובות
"הכלבים פרכסו ומתו תוך דקות": פיגוע הרעלה קשה בשומרון

טרור ההרעלות מכה שוב: מחבלים ערבים מהכפר קוצרא חדרו הלילה (מוצ"ש) לשטחי המרעה של גבעת תל תלפיות בשומרון, ופיזרו רעל קטלני בשטח שהוטמן בתוך שאריות אוכל ששימשו כפיתיון לעדר הצאן.

כלבי השמירה של הגבעה שצעדו ראשונים לפני העדר והגיעו למקום, נפלו קרבן לרעל והחלו לפתח תסמינים קשים בתוך דקות. הרועה שהבחין כי הכלבים מתחילים לפרכס ולהוציא קצף מהפה, הבין מיד כי מדובר בהרעלה והרחיק את עדר הצאן, אך לפני שהספיק להעניק לשני הכלבים טיפול רפואי נפחו אלו את נשמתם. טרם דווח על חשודים שנעצרו.

פיגוע ההרעלה הבוקר מצטרף לשורת אירועים במסגרת טרור ההרעלות שהולך ומתעצם. רק בשבוע שעבר הרעילו מחבלים מהכפר אל-מועייר עדר כבשים בחוות שלישה בבנימין, ו2 כבשים מצאו את מותן יחד עם 15 נוספות שסבלו מתסמיני הרעלה קשים. על פי נתוני הצלה יו"ש ללא גבולות, מתחילת השנה אירעו לא פחות משבעה פיגועי הרעלה בנקודות ההתיישבות ביהודה ושומרון.

"טרור ההרעלות הפך לנשק המועדף אצל האויב, ומערכת הביטחון מתייחסת לכך באדישות", התריעו הבוקר בגבעת תל תלפיות לאחר האירוע. "זה כבר נהיה דפוס פעולה קבוע. מחבלים מגיעים בחסות החשיכה, מפזרים רעל קטלני וחוזרים לכפר באין מפריע. כמעט אף אחד לא נעצר, והבודדים שנעצרו עד כה שוחררו כעבור ימים ספורים. ההפקרות הזו תסתיים באסון".

בגבעה הוסיפו והדגישו כי למרות האירוע הקשה האחיזה בהר רק תתחזק. "המטרה של המחבלים שחדרו לכאן הלילה הייתה לערער את האחיזה שלנו כאן בג'בל עין עינה – אחד ההרים האסטרטגים ביותר באזור. אולם אנו רק נעמיק פה שורשים, ולא נירתע משום פעולות טרור כאלו ואחרות", הוסיפו בגבעה.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?

Hide picture