בחסידות צאנז מעלים הילוך במאבק סביב מעצרם של אברך ובחור מהחסידות הכלואים בכלא 10, והערב (שלישי) התכנסו בקריית צאנז בנתניה עסקני החסידות מכלל הריכוזים בארץ לישיבת חירום מיוחדת, לקראת פתיחת שורת צעדי מחאה רחבי היקף.
במהלך הישיבה הוצגה תמונת המצב העדכנית בנוגע לשני העצורים, בהם אברך, אב לשני תינוקות, שנעצר לאחר שלא התייצב בלשכת הגיוס, לצד בחור ישיבה שנכלא אף הוא בכלא הצבאי. בחסידות רואים במעצרם של השניים פגיעה קשה בעולם התורה ובבני הישיבות, ובשל כך הוחלט להרחיב את המאבק הציבורי כבר בימים הקרובים.
ל"המחדש" נודע כי באסיפה השתתפו נציגי הקהילות, ראשי המוסדות ועסקנים מרכזיים מכל ריכוזי צאנז בארץ. במהלך הדיונים גובשה היערכות לוגיסטית רחבה לקראת הפגנת ענק, לצד צעדי מחאה נוספים שמטרתם להביא להשתתפות המונית של חסידי צאנז מכל רחבי הארץ. בין היתר נדונו דרכי ההסברה בתוך הקהילות, מערך ההסעות, גיוס המתנדבים והתיאום בין הריכוזים השונים.
בחסידות מבקשים להעביר מסר ברור כי לא מדובר במחאה נקודתית בלבד, אלא במאבק עקרוני סביב סוגיית מעצרם של בני ישיבות ואברכים. גורמים המעורים בפרטים אומרים כי אם לא יחול שינוי במצבם של העצורים, יישקלו צעדי מחאה נוספים בהשתתפות אלפי חסידים.
ההתכנסות הערב מגיעה על רקע התגברות המחאות במגזר החרדי בתקופה האחרונה סביב מעצרם של בני ישיבות, כאשר במקרים קודמים נערכו הפגנות סמוך לכלא 10 ובמוקדים נוספים ברחבי הארץ. בצאנז מקווים כי המחאה הקרובה תהיה מהגדולות שנראו בחסידות בשנים האחרונות, ותפעיל לחץ ציבורי משמעותי לקראת שחרורם של העצורים.


