מאבקו הממושך של מיכאל כץ על חייו הגיע לסיומו המעציב בבית החולים. כץ, תושב חיפה בן 82, נפטר שלושה חודשים לאחר שנפצע באורח קשה מאוד מפגיעת טיל איראני בלב שכונת מגורים בעיר במהלך ימי מבצע "שאגת הארי". מאז הפציעה הקשה נאבקו הצוותים הרפואיים על חייו, אך הבוקר נאלצו לקבוע את מותו.
לכתו של מיכאל הותירה חלל עצום בקרב בני משפחתו הרבים. רעייתו, נינה, שרדה את הפגיעה הקשה וביטאה את הכאב העמוק ואת תחושת האובדן המצמררת כשספדה לו: "ביום ראשון הנורא ההוא נשברו חיי באבחת טיל איראני. זכיתי במתנת חיים חדשים ועל כך תודתי נתונה לבורא עולם – ומנגד מהיום והלאה אחיה את חיי החדשים כחצי בן אדם אחרי 55 שנות נישואים. זה לא יהיה קל, ולנצח תחסר לי השלמות שמיכאל אהובי העניק לחיינו המשותפים, לילדינו ולנכדינו. מיכאל היה איש רעים להתרועע, אדם עם שמחת חיים שאהב את החיים וידע ליהנות מהם. כל מי שפגש בו התאהב בו מיד. הוא יחסר לא רק לנו, אלא גם לכל מכריו".
גם בזירה המקומית הביעו צער כבד על מותו של כץ, שהיה דמות מוערכת ותרם רבות למערכת הביטחון במהלך שנות עבודתו ברפאל. ראש עיריית חיפה, יונה יהב, ספד לו הבוקר בלב כבד: "בלב שבור קיבלתי את הבשורה על מותו של מיכאל כץ מפגיעת הטיל האיראני. מיכאל הקדיש את חייו לביטחונה של מדינת ישראל בעבודתו ברפאל, ונפגע בביתו במתקפה נפשעת שכוונה אל אזרחים בלב חיפה. במשך שלושה חודשים ליווינו בתקווה את מאבקו על חייו, והבוקר נפרדנו ממנו בכאב גדול. העיר חיפה מרכינה ראש ומחבקת את נינה, איתמר ויואב ואת הנכדים. נמשיך ללוות את משפחת כץ ככל שיידרש".