0%
דריכות שיא

ארה"ב מתכוננת להסלמה מול איראן וישראל קיבלה מסר חריג

ארצות הברית עדכנה את ישראל כי בכוונתה להחריף את התקיפות באיראן בימים הקרובים, לצד תגבור משמעותי של הכוחות באזור • בישראל עוקבים אחר ההתפתחויות • במקביל דווח על קצב חריג של הגעת מטוסי תדלוק אמריקניים למזרח התיכון

דודי סגל
אין תגובות
מפציצים אמריקניים מדגם B-52. צילום: פיקוד המרכז האמריקני

ארצות הברית עדכנה את ישראל כי בכוונתה להסלים את התקיפות נגד איראן בימים הקרובים, אך בשלב זה מבקשת להשאיר את ישראל מחוץ למעגל הלחימה הישיר, כך עולה מדיווחים שנחשפו הערב.

לפי דיווח ב"כאן חדשות", שני גורמי ביטחון, ישראלי ואמריקני, מסרו כי במסגרת השיח האסטרטגי בין המדינות עלתה האפשרות שאיראן תחליט "לשבור את הכלים" ותבצע ירי לעבר ישראל. במקרה כזה, ההערכה היא כי ישראל תגיב ישירות נגד מטרות באיראן, תרחיש שבארצות הברית מעוניינים למנוע בשלב הנוכחי.

במקביל, ארצות הברית ממשיכה בתגבור הכוחות והיכולות באזור. ביממה האחרונה הועברו לישראל ציוד וחימושים עבור מטוסי הקרב האמריקניים, לאחר דיווחים על הגעת טייסות קרב אמריקניות נוספות למזרח התיכון ולבסיסים בישראל.

בנוסף, הפרשן הצבאי יוסי יהושוע דיווח ב־i24NEWS כי השבוע צפוי להירשם שיא בהגעת מטוסי תדלוק אמריקניים למזרח התיכון, בהיקף חריג גם ביחס למבצע האחרון, עם קצב הגעה של 5–8 מטוסים ביממה.

לדבריו, "צה״ל העביר לירדן התרעה מקדימה לפני הירי לעבר אזור עקבה". עוד ציין יהושוע כי "בניגוד לפרסומים שונים, הכוננות בישראל גבוהה, אינה בשיאה כרגע ואין סיבה להיכנס ללחץ".

יהושוע הוסיף כי "בנוסף בניגוד לפרסומים, בישראל לא מזהים בשלב זה כוונה או נכונות איראנית לבצע ירי לעבר ישראל בטווח הזמן המיידי".

ההתפתחויות מגיעות על רקע המשך המתיחות בין ארצות הברית לאיראן והיערכות אמריקנית רחבה באזור, כאשר בוושינגטון נערכים לאפשרות של תגובה איראנית נגד נכסים אמריקניים במפרץ, לצד ניסיון למנוע התרחבות של העימות לזירות נוספות.

הכתבה עניינה אותך?

96%
4%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture