0%
פחדו מריגול איראני

אלפי ישראלים נבהלו משיחות מסתוריות – ואז התבררה הסיבה

אלפי אזרחים קיבלו שיחות ממספר לא מוכר בקידומת 03, אך בצדו השני של הקו שררה דממה מה שעורר חשש מפני מתקפת סייבר או ניסיון ריגול • בהמשך התברר כי מקור השיחות היה בתקלה טכנית במערכת חיוג אוטומטית של מפלגת "הדמוקרטים"

דוד חדד
אין תגובות
צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

אלפי אזרחים ברחבי הארץ קיבלו אתמול (רביעי) שיחות טלפון ממספר לא מוכר בקידומת 03. רבים שענו לשיחה דיווחו כי בצדו השני של הקו לא נשמע קול, הודעה מוקלטת או כל תוכן אחר. לפי הפרסום הראשון ב"כאן חדשות", השיחות עוררו חשש בקרב אזרחים רבים, שהעלו אפשרות כי מדובר בניסיון ריגול, פישינג או מתקפת סייבר מצד גורמים עוינים.

לאחר בדיקת מקור השיחות התברר כי לא מדובר בפעילות עוינת, אלא בתקלה טכנית במערכת חיוג אוטומטית של מפלגת "הדמוקרטים". על פי הדיווח, הבוט שהפעילה המפלגה יצא משליטה והחל לבצע אלפי שיחות מבלי להשמיע את ההודעה שיועדה לנמענים.

במפלגת "הדמוקרטים" אישרו כי הופצו הודעות לקראת עצרת שתיערך למרבה הצער בשבת הקדושה, ומסרו: "אכן יצאו הודעות על העצרת בשבת בכל מיני דרכים כדי להביא את זה לידיעת הציבור. הדמוקרטים והדמוקרטיות מוזמנים להשיק את מסע הבחירות בשבת בשעה 19:00 בכיכר רבין, בעצרת עם נבחרת הדמוקרטים בהובלת היו"ר אלוף (מיל') יאיר גולן".

עוד נמסר מהמפלגה: "נציג שם את ההתחייבות הראשונה שלנו לציבור במסגרת ביטול חוקי ההפיכה המשטרית, בהן חוק אפס נאשמים בממשלה שיבטיח שנחליף את ממשלת השוחד, המרמה והפרת האמונים בממשלה של אמת ואחריות כלפי האזרחים".

הכתבה עניינה אותך?

25%
75%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.