מפלגת הציונות הדתית השלימה הערב את הבחירות הפנימיות לרשימתה לכנסת, כאשר במקום הראשון בפריימריז והשני ברשימה לאחר היו"ר סמוטריץ', זכתה אורית סטרוק, לאחר מכן שמחה רוטמן, צבי סוכות ואוהד טל. עומר רחמים, מנכ"ל מועצת יש"ע והמועמד של סמוטריץ' שציפה לראותו במקום גבוה, סיים נמוך מהציפיות וזכה במקום החמישי. לאחר מכן מיכל וולדיגר, שמואל ששון, צביקה וישינגרד, איתם תם ונתן זאובמן.
במקביל לפרסום התוצאות, נשא סמוטריץ' נאום פוליטי נרחב שבו סיכם את הישגי המפלגה, תקף את יריביו והזהיר מפני תוצאות הבחירות הקרובות. עם פרסום הרשימה אמר סמוטריץ': "רשימת המועמדים שנבחרה הערב, יחד עם ידידינו צביקה מור ודמויות נוספות שיצטרפו בקרוב וירחיבו את הייצוגיות של הרשימה, תביא בע"ה את הניצחון בבחירות הקרובות".
בהמשך פנה לחברי מרכז המפלגה ואמר: "בזכותכם, בחרנו הערב נבחרת מנצחת לציונות הדתית. אני גאה בכל אחד ואחת ממי שנבחר הערב לייצג את הציונות הדתית בכנסת הבאה. יש לנו כאן אנשי רוח ומעשה, אנשי ביצוע נמרצים עם עשייה מוכחת, לצד אידאולוגיה מוצקה ומטרה משותפת אחת – לפעול למען מדינת ישראל מתוך מחויבות לעם ישראל, תורת ישראל וארץ ישראל".
לדבריו, "הערב הזה מוכיח יותר מכל, כי התנועה שלנו היא דמוקרטיה חיה ובועטת, שמאפשרת התמודדות מכובדת וממשיכה להצמיח מתוכה את דור המנהיגות הבא של מדינת ישראל".
בהמשך התייחס לביקורת המופנית כלפי מפלגתו ואמר: "במשך שנים ארוכות ניסו להשחיר אותנו, להכפיש אותנו ולהדביק לנו תוויות שקריות.הכל נועד כדי לייצר דה לגיטימציה למימוש המדיניות לשמה נבחרנו. אך מול מסע התעמולה והתבהלה שלהם עומד רק דבר אחד – האמת. הציונות הדתית היא המפלגה שעשתה הכי הרבה למען הציבור הרחב בישראל".
עוד הוסיף: "בלי רעש וצלצולים, הבאנו הישגים אדירים בכל תחום שהיה תחת אחריותנו. בכנסת, בממשלה ובקבינט המדיני בטחוני – שינינו את תפיסת הביטחון של ישראל, חוללנו מהפכת ענק בהתיישבות, הצעדנו את הכלכלה הישראלית לשיאים תוך כדי מלחמה, ביצענו תיקונים היסטוריים במערכת המשפט ושמרנו על זהותה היהודית של המדינה".
סמוטריץ' המשיך: "בניגוד לקמפיין השקרי כאילו דאגנו רק ליהודה ושומרון. השקענו עשרות מיליארדים בשיקום ומיגון הצפון ועוטף עזה, חבילות ענק לפיתוח וחיזוק יישובי קו העימות ולהצלת ערי הגליל, הענקנו הטבות מס בפריפריה, הורדנו מיסים ונתנו מענקים חסרי תקדים למילואימניקים. חוללנו רפורמת ענק בבריאות הנפש, והענקנו מעטפת רחבה לעולים חדשים ולמשפחות צעירות. וכן, בלי להתנצל, אנחנו גם הורגים הלכה למעשה את הרעיון המסוכן של הקמת מדינה פלסטינית בלב ישראל". לדבריו, "בדיוק מזה, מפחדים בשמאל. הם יודעים שמה שאנחנו מבטיחים, אנחנו גם מקיימים".
בהמשך נשא אזהרה חריפה לקראת מערכת הבחירות ואמר: "אחיי ואחיותיי, הניצחון שלנו בבחירות הקרובות תלוי אך ורק בכם. לצערי הרב, אני אֹמַר זאת בחשש כבד: הימין והמחנה הלאומי נמצאים בתרדמת שמזכירה את בחירות 92 ערב הסכמי אוסלו הארורים".
עוד אמר: "עצם העובדה שממשלת הימין השלימה את ימיה לא אומר שאנחנו יכולים להיות שאננים. אנחנו עלולים לקום למחרת הבחירות עם ממשלת שמאל מסוכנת בתמיכת הערבים".
בהמשך תקף את גדי איזנקוט ואמר: "אם גדי איזנקוט יהיה ראש הממשלה הוא יהרוס את כל מה שעשינו ביהודה ושומרון ועם שותפיו לשמאל יחזור לנתיב אוסלו להקמת מדינה פלסטינית". לדבריו, "איזנקוט ייסוג מקווי ההגנה שהקמנו בלבנון, סוריה ועזה ויחזור לקונספציית ההכלה והכניעה. שר הביטחון בממשלתו, יאיר גולן, יסגור את מכינת עלי, יפנה יישובים ויפרק את כל מפעל ההתיישבות והחוות".
בהתייחסו לגל הטרור אמר: "בימים בהם הטרור הערבי מרים את ראשו התשובה צריכה להיות מוחצת. פירוק תשתיות הטרור, רדיפת אחרון המחבלים וביצור אחיזתנו בארץ מולדתנו". עוד הוסיף: "אני מתחייב שנמשיך ונחזק את חלוצי ההתיישבות והחוות הגיבורים. הם חומת המגן של מדינת ישראל".
בהמשך חשף את דרישתו מראש הממשלה: "לכן דרשתי מראש הממשלה לאפשר הקמה של יישוב במוצב סלע בסמוך למקום בו אירע הפיגוע הנורא בסוף השבוע בו נרצחו בניהו מלט ורס״ן יובל עזרא השם יקום דמם. הגיעה העת לבטל את הסכמי אוסלו ואת החלוקה של ארץ ישראל לשטחיA, B וC. זו התשובה הציונית ההולמת שלנו לטרור שמנסה לנשל אותנו מארצנו".