0%

"ברוקס ברד'רס" מותג העל הכריז על פשיטת רגל

אחרי שהלבישה כמעט את כל נשיאי ארה"ב, הרשת השורשית עם מחזור מכירות של מיליארד דולר מבקשת הגנה מפני נושיה • מדובר ברשת הרביעית שקורסת בעידן הקורונה

חזקי ליפשיץ
43 תגובות
סמל המותג ברוקס ברד'רס

מותג האופנה העילית לגברים בארה"ב ברוקס ברד'רס נכנס להליכי פשיטת רגל והגיש בקשה להגנה מפני נושים (צ'פטר 11), כך נודע היום (רביעי).

מדובר במותג הוותיק ביותר שהלביש את מרבית נשיאי ארה"ב, מלבד ארבעה, מאז 1818. המותג מציע גם חליפות ולבוש מוקפד לנשים. לפני כחמש שנים החברה הגיעה לשיא התפרסותה, עם 210 חנויות בארה"ב ועוד 70 ברחבי העולם.

אלא שהיתרון הגדול של רשתות הענק, שבלעו גם את שוק ההלבשה, הפך להיות הבטן הרכה שלהן בקורונה. המגפה הזו פוגשת את הרשת אחרי שנתיים קשות, שבמהלכן היא לא רשמה שום צמיחה במכירות – שהיו תקועות בסכום מרשים, אך בלי שום צמיחה – של מיליארד דולר בשנה.

חולצת ברוקס ברד'רס – גם בציבור בני הישיבות הייתה החולצה סמל איכות

הרשת החליפה כמה בעלויות, כמו מרקס אנד ספנסר ב-1988 למשך כמה שנים ונשלטת כיום על ידי המיליארדר האיטלקי קלאודיו דל ואקצ'יו (63).מהשנה שעברה הוא נלחם בשמועות על מצבה הקשה של הרשת ואמר באחד הראיונות כי "הגנה מפני נושים כלל לא עומדת על הפרק. בסך הכל החובות שלנו הם כ-300 מיליון דולר".

אלא שבד בבד החליט דל ואקצ'יו על סגירת המפעלים בארה"ב. לדבריו, המפעלים הללו לא מרוויחים כבר שנים, ולמעשה הרשת נושאת אותם על גבה, אך ברור שהוא החזיק בהם כי האמריקנים היו גאים במותג הזה שחלק ממנו היה "מיוצר בארה"ב".בתקופה האחרונה, מאז מחאת השחורים בארה"ב, המותג הזה הוזכר כאחד מאלה שנבנו מניצול שחורים. הטענה הושמעה כלפי כל ותיקי הענף, שנהנו ממחירי הכותנה הנמוכים שגודלו על ידי שחורים בתנאי עבדות. 

הרשת טענה בשנים האחרונות שהירידה במכירות נובעת מהמעבר של הצעירים מלבוש מוקפד – חליפות, ללבוש ספורטיבי ופשוט יותר. גורם מהותי לא פחות הוא העלייה החדה במכירת חליפות ברשת. אבל כל אלה לא הכריעו אותה, כי אם פרוץ המגפה, כמו עוד שלוש רשתות אופנה גדולות נוספות שקרסו – ניומן מרקוס, ג'יי סי פני, ג'יי קרו. הרשתות המשיכו לשלם שכירות, הוצאות קבועות ומשכורות בכל אותם חודשים שבהם אף אחד לא חידש את המלתחה שלו בחליפות.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.