0%
דיון מתוח

טראמפ זעם על שר ההגנה בשל מחסור בתחמושת

דיווח ב"וושינגטון פוסט" חושף כי מאחורי החלטתו של הנשיא לבטל מתקפה נרחבת נגד איראן עומד מחסור קריטי בטילים מונחים ובמיירטים • המצב גרם לעימות חריף בין הנשיא למזכיר ההגנה פיט הגסת' שבחר להאשים את סגנו במשבר

יצחק כהן
אין תגובות
טראמפ זעם על שר ההגנה בשל מחסור בתחמושת
צילום: הבית הלבן

התסכול של הנשיא טראמפ סביב המלחמה באיראן הגיע לנקודת רתיחה בשבוע שעבר בקמפ דייוויד – כך דיווח הלילה (בין לחמישי) הוושינגטון פוסט מפי מקורות המעורים בפרטים.

במהלך כינוס הקבינט ביום שישי האחרון, דרש טראמפ תשובות ממזכיר ההגנה פיט הגסת' בנוגע למחסור החמור בתחמושת שמאיימת להגביל את האפשרויות הצבאיות של ארה"ב מול איראן על רקע המו"מ המקרטע. טראמפ טען ביום שני שהורה על "את המתקפה הגדולה ביותר מאז מלחמת העולם השנייה", אך תוך זמן קצר הודיע כי ביטל אותה לבקשת איראן ו"מדינות האזור", ביטול שנועד להביא להתקדמות בשיחות עם טהראן. 

בעוד שהנשיא טען בפומבי כי הביטול נבע מסיבות דיפלומטיות, בוושינגטון פוסט טוענים סיבה משמעותית להחלטה היא המחסור בטילים מונחים לטווח ארוך ובמיירטים הגנתיים. מקורות שונים סיפרו לעיתון כי בשישי האחרון הנשיא הוציא את זעמו על הגסת' ואמר לו חשב שנושא התחמושת "תוקן". 

עוד דווח כי הגסת' הגן על עצמו והאשים במשבר את סגנו, סטיבן פיינברג. לפי המקורות, מזכיר ההגנה טען כי פיינברג הוא זה שאחראי למחסור ולכך שטראמפ לא עודכן לגמרי. אותם מקורות ציינו כי חילופי הדברים הדגישו את התסכול הגובר של הנשיא כלפי שר ההגנה שלו, ששכנע אותו לפני המערכה כי הפעולה הצבאית נגד איראן תהיה ניצחון מהיר וקל.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.