בארצות הברית מזהים שינוי משמעותי בהערכת האיום מצד רוסיה, ולפי גורמי מודיעין אמריקניים קיימת אפשרות שמוסקבה תנסה "לבחון" את נחישותה של ברית נאט"ו כבר בשנים הקרובות. בין התרחישים שנבחנים נמצאים מתקפות סייבר, פעולות היברידיות ואף חדירה קרקעית מוגבלת לשטחה של אחת ממדינות הברית.
את הדיווח חשף היום (שישי) העיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל", ולפיו מדובר בשינוי לעומת ההערכה האמריקנית הקודמת, שלפיה נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לא יפעל נגד מדינות נאט"ו כל עוד המלחמה באוקראינה נמשכת. כעת מעריכים גורמי המודיעין כי חלון הזמן האפשרי למהלך כזה נע בין הסתיו הקרוב ועד שנת 2029.
על פי הדיווח, ההערכה החדשה נשענת על ההבנה כי ככל שהלחצים על הקרמלין מתגברים בעקבות המלחמה באוקראינה, כך עלול פוטין לחפש דרכים אחרות להפגין כוח ולהעמיד למבחן את מחויבותן של מדינות המערב זו לזו. אחת ההערכות היא שמטרתה של רוסיה תהיה לערער את אחדות הברית ולהציב סימן שאלה סביב נכונותה של ארצות הברית לעמוד באופן מלא מאחורי התחייבויותיה הביטחוניות.
בין התרחישים שנבחנו מופיעות מתקפות סייבר על מדינות החברות בנאט"ו, פעולות היברידיות באמצעות כוחות בלתי מזוהים, וכן פלישה קרקעית מצומצמת למדינה בגזרה המזרחית של הברית. לפי הדיווח, גורמי המודיעין האמריקניים סבורים כי הסבירות לתרחיש של חדירה צבאית מוגבלת עדיין נמוכה, אך היא עשויה לעלות ככל שיחלוף הזמן.
עוד צוין כי בשנים האחרונות זיהו ארצות הברית ובעלות בריתה שורת אירועים שנתפסו כניסיונות רוסיים לבחון את תגובת נאט"ו, ובהם חדירות של טילים וכלי טיס בלתי מאוישים לשטחן של מדינות הברית. במקביל, נאט"ו ממשיכה לחזק את מערך ההרתעה וההגנה באגף המזרחי לנוכח העלייה במתיחות עם רוסיה והתרבות האיומים ההיברידיים והקיברנטיים.
בדיווח ב"וול סטריט ג'ורנל" נכתב עוד כי אחת הסוגיות המטרידות את מקבלי ההחלטות במערב היא האופן שבו תגיב הברית למתקפה שאינה מגיעה לכדי מלחמה כוללת, כמו מתקפת סייבר או פעולה היברידית, שכן במקרים כאלה הפעלת מנגנון ההגנה הקולקטיבית של נאט"ו אינה חד משמעית כפי שהיא במקרה של פלישה צבאית גלויה.