נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אינו ממהר להכריע בשלב זה אם לחתום על הסכם עם איראן או לחדש את הפעולה הצבאית נגדה. בריאיון לחדשות 12 הוא אותת כי הממשל האמריקני מעדיף בשלב הנוכחי להמתין ולהפעיל לחץ כלכלי על טהראן.
"אנחנו מורידים פרופיל בעניין איראן", אמר טראמפ. לדבריו, המגעים עם איראן נמשכים באופן מוגבל: "אנחנו מנהלים איתם משא ומתן באופן חלקי מאוד", הוסיף הנשיא. "אנחנו פשוט עוקבים אחרי מה שקורה באיראן – עם האינפלציה האדירה שם והעובדה שאין להם כסף".
טראמפ התייחס גם למצבה הכלכלי של איראן והדגיש: "אין להם כסף לשלם לחיילים שלהם. המצור הימי שלנו יעיל מאוד". לדבריו, גם מחירי הנפט משפיעים על המצב בארצות הברית, כאשר מחיר של כ־75 דולר לחבית מסייע לדבריו בהורדת מחירי הדלק. "זה יסתדר. זה תמיד מסתדר. זה כמו משחק שחמט".
לפי דברים שמסרו בכירים אמריקנים, בתקופת הלחימה המשטר האיראני לא נדרש עדיין להתמודד באופן מלא עם ההשלכות של המלחמה, ובהן הפגיעה בתשתיות והמשבר הכלכלי. כעת, עם הפסקת הלחימה, בטהראן נדרשים להתמודד עם המציאות שנוצרה ועם הקושי למצוא פתרונות למשבר.
במקביל, כ־8 מיליון חביות נפט עוברות מדי לילה מהמפרץ דרך הנתיב הדרומי במצר הורמוז, בתיאום עם הצבא האמריקני. ארצות הברית צפויה לנסות להגדיל את היקף היצוא בנתיב זה כל עוד לא יושג הסכם שיאפשר את פתיחתו מחדש של המצר.
בתוך כך, ההבנות בין איראן לעומאן ממשיכות להתגבש, כאשר הכרזה על ההסכם צפויה בקרוב. לפי הדיווחים, ההסדר יכלול מתווה זמני ל־60 יום בנוגע למצר הורמוז, עם אפשרות להארכה.
במסגרת ההבנות צפויה גם להתחדש הפסקת האש, כאשר תנועת כלי השיט תתבצע דרך המרחב הימי של איראן או דרך המרחב הימי של עומאן, בתיאום עם איראן. עוד דווח כי הצדדים יתחייבו לפעול לפינוי מוקשים מהנתיב המרכזי של המצר בתוך 30 יום.
מוקדם יותר היום דווח בוול סטריט ג'ורנל דווח היום כי טראמפ נערך להכריז על ניצחון במלחמה באיראן גם במקרה שבו לא יושג הסכם גרעין עם טהראן, לפי הדיווח, טראמפ "הניח את היסודות" להכרזה על ניצחון ברגע שאיראן תפתח מחדש לחלוטין את מצר הורמוז. עוד דווח כי הנשיא אמר לעוזריו הבכירים באופן פרטי כי הוא מוכן לסיים את המלחמה גם ללא הסכם גרעין.