0%
חשש לניגוד עניינים

בגלל נתניהו: ראש המוסד גופמן לא יעסוק בפרשת קטארגייט

ראש המוסד רומן גופמן פסל את עצמו מעיסוק בפרשת קטארגייט, בשל חשש לניגוד עניינים והיכרות אישית עם נתניהו ויונתן אוריך • במקביל, במוסד מונה איש מקצוע שיחתום על חוות הדעת הביטחונית שלה ממתינה הפרקליטות.

דודי סגל
אין תגובות
בגלל נתניהו: ראש המוסד גופמן לא יעסוק בפרשת קטארגייט
ראש המוסד רומן גופמן. צילום: חיים גולברג/פלאש 90

ראש המוסד רומן גופמן החליט שלא לעסוק בפרשת קטארגייט, בשל חשש לניגוד עניינים הנובע מהיכרותו האישית עם גורמים המעורבים בפרשה, ובהם ראש הממשלה בנימין נתניהו ויונתן אוריך.

הפרסום נחשף הערב (חמישי) בחדשות 12, ולפיו בפרקליטות ממתינים לחוות דעת ביטחונית מטעם המוסד, שאמורה לקבוע האם קיימת בפרשה פגיעה בביטחון המדינה. על פי הדיווח, הכנת חוות הדעת התעכבה בין היתר על רקע כניסתו של גופמן לתפקיד ראש המוסד. בעקבות החלטתו להימנע מעיסוק בפרשה, הוקצה במוסד איש מקצוע שיטפל בנושא ויהיה זה שיחתום על חוות הדעת הביטחונית.

ההחלטה משתלבת בהסדר ניגוד העניינים של גופמן, שאינו מחויב בפרסום מלא לציבור. מטרת ההפרדה היא להבטיח כי הטיפול המקצועי בפרשה וחוות הדעת שתועבר לגורמי האכיפה יתקבלו ללא מעורבות של ראש המוסד, בשל קשריו האישיים עם חלק מהמעורבים.

גופמן נכנס לתפקיד ראש המוסד בחודש יוני האחרון, לאחר שבג"ץ דחה את העתירות נגד מינויו וסלל את הדרך לכניסתו לתפקיד. הפרסום הנוכחי מציב סימן שאלה נוסף סביב המשך הטיפול בפרשת קטארגייט, כאשר בפרקליטות ממתינים כעת לחוות הדעת של הגורם המקצועי שיועד לכך במוסד, בטרם תתקבל החלטה לגבי המשך ההליכים בפרשה.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.