דריכות חסרת תקדים נרשמת במרחב הימי של הים התיכון על רקע המתיחות הגוברת מול אנקרה, כאשר שורת התפתחויות מדאיגות מעלה את החשש מהתלקחות ישירה
.במהלך החודשים האחרונים זיהו בחיל הים פעילות ענפה והיערכות הולכת ומתעצמת מצד חיל הים הטורקי, הכוללת ביצוע תמרונים צבאיים והפגנת נוכחות בולטת במרחבי הים ובאזורי השיט של זרוע הים הישראלית.בצה"ל מגדירים את הצעדים הללו כ"היתכנות לתפנית אפשרית" – מושג המבטא דרישה מבצעית ואסטרטגית לדריכות לקראת אפשרות של התלקחות לעימות צבאי.
ההתפתחויות הימיות הללו, שנחשפו לראשונה בחדשות 12, מתרחשות בהמשך לפעילות מבצעית יזומה של צה"ל בגזרה הצפונית. כזכור, לפני כשבועיים תקף חיל האוויר את שדה התעופה א-דהור בשטח סוריה בעקבות זיהוי מוקדם של כוונות הצבא הטורקי לפרוס כוחות צבאיים בבסיס זה. בהמשך לכך, העבירו גורמי ביטחון ישראליים עדכון לארצות הברית לפיו טורקיה נערכה להציב מערכת מכ"ם בשדה התעופה המדובר, מהלך שלדברי גורמים הבקיאים בשיח הביטחוני בין ירושלים לוושינגטון היה עלול לשנות באופן מובהק את מאזן הכוחות באזור.
אותם גורמים ציינו כי ישראל לא נקבה בתאריך יעד מדויק להגעת המערכות הטורקיות לשטח סוריה, אך סימנה את שדה התעופה, המרוחק כ-70 קילומטרים מגבול טורקיה, כיעד אפשרי לפריסה זו.לצד האיתותים המבצעיים בשטח, גורם במערכת הביטחון הדגיש את המאמצים למנוע הסלמה ישירה וציין כי "בישראל אין רצון להפוך את טורקיה לאויבת, ובין המדינות מתקיימים ערוצים חשאיים להעברת מסרים ולמניעת חיכוך".